nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani obrazi, ki jih je odlikoval sam predsednik

24. 11. 2016; 02.13
Avtor: A.K.
Barack Obama, Ellen DeGeneres

foto: Profimedia

Predsednik Obama je vročil predsedniške medalje svobode mnogim znanim obrazom.

Ta odlikovanja veljajo za najvišje priznanje za civiliste v ZDA, podeljujejo pa jih le tistim ljudem, ki so doprinesli nacionalnim interesom in miru na svetu. Med dobitniki so bili Ellen DeGeneres, Tom Hanks, Bruce Springsteen, Robert DeNiro in Robert Redford.

»Žena in hči sta mi čestitali prvi. Bil sem ponosen,« je rekel Tom Hanks. 60-letnik je od Baracka Obame dobil predsedniško medaljo svobode. V Belo hišo je prišel v spremstvu žene, prijateljice Rite Wilson, sinov in hčere.

Medaljo je dobila tudi voditeljica in komedijantka Ellen DeGeneres, ki ni mogla zadržati solz sreče in ponosa. Imela pa je kar nekaj težav pri vstopu v belo hišo, saj je pozabila s seboj prinesti osebni dokument, zato ji varnostniki najprej niso dovolili k predsedniku. Na svoj osebni dokument je morala počakati na klopi pred Belo hišo, a k sreči so ji dokumente kmalu pripeljali. Obama jo je nagradil zaradi osebnega priznanja pred javnostjo, da je lezbijka, s tem je namreč pripomogla k mnogim spremembam, ki so se zgodile v ZDA, kar se tiče strpnosti in sprejemanja drugačnih. Odlikovanje je dobila tudi zaradi izjemne radodarnosti in pomoči mnogim ljudem, ki jim je omogočila lepše življenje.

prejšnji članek
Slavna igralka priznala, da kupuje garderobo v trgovinah z rabljenimi oblačili
Svet slavnih
Slavna igralka priznala, da kupuje garderobo v trgovinah z rabljenimi oblačili
naslednji članek
Horoskop: Zadovoljili bodo vsako
Horoskop
Horoskop: Zadovoljili bodo vsako
#obraziavenija
obraziavenija