nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

''Želim si, da bi splavila''

21. 12. 2016; 08.00
Avtor: K.M.
lena dunham
Ameriška igralka in ustvarjalka serije Punce Lena Dunham si je s to izjavo pridobila številne ženske sovražnice.

Lena Dunham je znana po svojem ostrem in odkritem jeziku ter hkrati tudi po svojem aktivizmu za pravice žensk. Z zadnjo izjavo, ki jo je podala v svoji spletni oddaji Women of the Hour, pa si je pridobila številne ženske sovražnice, ki so jo napadle z negativnimi sporočili. Zvezdnica se je za svojo izjavo že opravičila. 

Igralka se aktivno bori za pravice žensk, tudi tiste povezane s splavom. Zato je neka ženska na kliniki predvidevala, da se je s splavom soočila tudi igralka sama in jo zato prosila, da naj s svetom deli svojo zgodbo. Ker Lena te izkušnje nima, je razložila, da dejstvo, da se bori za pravice žensk povezane s splavom, to še ne pomeni, da je za to potrebna lastna izkušnja. Celotno razlago pa je zaključila z besedami: ''Tudi danes lahko rečem, da še nisem imela splava, ampak si želim, da bi ga.'' S tem pa je razjezila številne ženske, ki so namerno ali neizbežno že doživele splav, saj ob tem poudarjajo, da to ni stvar, ki bi si jo kdorkoli moral ali smel želeti. Gre za zelo neprijeten postopek in za zelo neprijetno izkušnjo, ki si je ženske ne bi smele želeti. 

Lena se je že javno opravičila preko svojega instagram računa, v zapisu pa je poudarila, da stvar ni bila mišljena dobesedno in da se zaveda, da bi svoje besede morala razložiti. 

prejšnji članek
Magnifico o ljubezni, seksu in življenju
Svet slavnih
Magnifico o ljubezni, seksu in življenju
naslednji članek
Foto: Zvezdnice se ga ne sramujejo
Moda&Lepota
Foto: Zvezdnice se ga ne sramujejo
#obraziavenija
obraziavenija