nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Manekenka, ki je izgubila nogo, se je želela ubiti

14. 3. 2017; 06.30
Avtor: D. B.
model noga šok

foto: Zajem zaslonske slike

29-letna Lauren Wasser bo vse življenje obžalovala, da je namesto higienskega vložka izbrala tampon. Sindrom toksičnega šoka se pojavi redko, ženske pa ga večinoma ne preživijo.

Nekega dne v novembru leta 2012 se Lauren ni počutila preveč dobro. Imela je menstruacijo, zato slabemu počutju ni posvečala pozornosti. Kasneje istega dne pa ji je bilo tako slabo, da ni mogla več stati na nogah.

Laurenino mamo je zaskrbelo, ker ni uspela priklicati hčere, zato je poklicala policijo, kar ji je rešilo življenje. Policisti so Lauren našli na tleh v kopalnici ter jo hitro prepeljali v bolnišnico. Njena telesna temperatura je prekoračila 40 stopinj Celzija. Imela je infarkt, notranji organi pa so začeli odpovedovati. Njeno življenje je viselo na nitki.

Tampon, ki ga je imela Lauren v sebi, so zdravniki potegnili iz telesa ter ga poslali v laboratorij na analizo. Raziskave so pokazale, da gre po vsej verjetnosti za sindrom toksičnega šoka.

Zdravniki so nesrečno dekle dali v umetno komo. Trebuh ji je otekal, zdravniki pa so ga izpirali, da bi iz telesa odplaknili strupe.
»Trebuh je bil ogromen. Cevke sem imela povsod po telesu. Nisem mogla govoriti, bolečina pa je bila tako močna, kot še nikoli v življenju,« se je kasneje spominjala Lauren.

Zdravniki so ji rešili življenje, a je zaradi gangrene ostala brez desne noge. »Ko sem prišla iz bolnišnice domov, sem se želela ubiti. Potrebovala sem veliko časa, da sem doumela, da sem še vedno lepa in pomembna,« je dejala in dodala, da je zaradi vsega, kar je preživela, postala aktivistka, ki opozarja ženske po vsem svetu na sindrom toksičnega šoka, piše The Hearty Soul.

Lauren je danes model in pogosto objavlja fotografije na instagramu.

Preberite tudi zgodbo o hudo bolni znani avtorici, ki išče žensko za svojega moža. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Ivana Šundov: Na družabnih dogodkih kot riba v vodi
Svet slavnih
Ivana Šundov: Na družabnih dogodkih kot riba v vodi
naslednji članek
Za Natalijo Kolšek usodna gostilna: Življenje se ji je povsem spremenilo!
Resničnostni šovi
Za Natalijo Kolšek usodna gostilna: Življenje se ji je povsem spremenilo!