stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Bi Adelino iz Štorije prepoznali na ulici?

10. 4. 2017; 09.00
Avtor: V. M.
vesna vs adelina

BI jo prepoznali na ulici? foto: Planet TV

Vesna Jevnikar, priznana slovenska igralka, odeta v bogato zgodovino filmskih in gledaliških upodobitev. V njenih očeh je čutiti globino modrosti, tudi tedaj, ko s pogledom tiho drsi po gladini piranskega zaliva. Kakšna je pravzaprav skrivnostna dama?

Na gledališko in filmsko pot je stopila že kot deklica. Prve korake je nizala v amaterskem Prešernovem gledališču, s filmsko kamero pa se je srečala tekom snemanja legendarnega filma Sreča na vrvici. Zagotovo se spomnite ljubke Milene?

Danes se lahko ponaša z bogato zgodovino vlog, s katerimi je zaznamovala zlasti odrske deske slovenskih gledališč. Temu navkljub jo Slovenija mnogo bolj pozna skozi vlogo Adeline Benelli, v katere visoke pete stopi v trenutku, ko se pojavi na prizorišču snemanja Ene žlahtne štorije.

Kdo je skrivnostna dama?


Rahlo skrivnostna dama je Vesna. Zato nas zanima, s čim se ukvarja in kaj rada počne, ko pod nogami ne čuti odrskih desk in ko ji v obraz ne svetijo žarometi? Kdo je pravzaprav Vesna, ko je sama s seboj, kaj ji pričara nasmeh na obraz?

''Obožujem Piran, morje, sonce, duh po soli in dolge sprehode, sedenje na terasi med svojimi cvetličnimi lonci zazrta v kičast sončni zahod, ki ga spremlja 'pivkanje' galebov. Sanjam o tem, da se bom nekega dne preselila sem in mi bo mar le za odsev svetlobe svetilnika v Savudriji,'' nam zamišljeno zaupa Vesna, nato pa jo predrami svetla misel na dni, ko postane svetovna popotnica. ''Vsako leto si privoščim vsaj eno daljše potovanje po svetu, ki me napolni in očisti nesnag vsakdana. V teh letih sem videla že precej sveta, veliko mi je še ostalo.''

Na življenje gleda z drugimi očmi, kot pred leti, v svoj čas bi rada strnila trenutke, ki zares štejejo. ''Želim si, da bi bilo razmerje med delom in prostim časom vsaj v razmerju 1:1. Čutim, da potrebujem vedno več časa zase, čeprav ga nimam. Uživam s tistimi, ki mi največ pomenijo. Razvajam jih in oni razvajajo mene. To je tisto, kar me osrečuje,'' še pove.

Preverite, kakšne govorice krožijo o igralki Ene žlahte štorije. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Takšne Maje Martine Merljak še niste videli
Svet slavnih
Takšne Maje Martine Merljak še niste videli
naslednji članek
Bivši mož Saše Einsiedler ganil s to fotografijo
Svet slavnih
Bivši mož Saše Einsiedler ganil s to fotografijo