pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kate zgoraj brez: Zaradi šokantne fotografije zahteva milijone

4. 5. 2017; 06.00
Avtor: D. B.
kate william počitnice francija 2011

William je besen. Zahtevata milijonsko odškodnino. foto: Profimedia

Fotografije vojvodinje Kate, na katerih kaže golo oprsje na hotelski terasi, so povzročile gromozansko škodo celotni kraljevi družini.

Besni princ in vojvodinja Cambriška zahtevata 1,3 milijone funtov (več kot 1,1 milijona evrov) odškodnine zaradi fotografiranja in prodaje fotografij, na katerih je Kate zgoraj brez na počitnicah v Franciji. Njun odvetnik Jean Veil je vložil zahtevek za ogromno odškodnino v pariškem predmestju Nanterrea – kjer sodijo šestim obtoženim.

Veil je pojasnil, da sta William in Kate zelo trpela zaradi posledic, ki so jih povzročile v medijih objavljene fotografije. Dejal je, da zaslužita odškodnino v vrednosti več kot 1,1 milijona evrov. 

Princ William naj bi bil posebej besen predvsem zaradi načina, kako je bila Kate obravnavana. Fotografije pa so povzročile ogromno škodo tudi celi kraljevi družini.

Spomnimo, da je bil par, ko so bile fotografije oktobra leta 2012 posnete, na počitnicah v dvorcu, ki je sicer v lasti Davida Linleya, sina pokojne princese Margaret.

Obravnavo primera so na sodišču večkrat preložili, da bi imel odvetnik fotografske agencije dovolj časa za pripravo obrambe. Vsi obtoženi trdijo, da niso posegali v zasebnost kraljevega para in ne prevzemajo nobene odgovornosti. Trdijo, da so bile fotografije posnete na javnem mestu in niso bile “šokantne.”

Teden dni pred objavo fotografije v časniku Closer so bile fotografije s počitnic kraljevega para natisnjene tudi v lokalnem časniku La Provence, a na njih Kate ni bila zgoraj brez. Urednik omenjenega medija Marc Auburtin  in fotograf Valerie Suau se morata prav tako zagovarjati na sodišču.

Vse fotografije so izzvale besno reakcijo v Veliki Britaniji, pri čemer so tamkaljšnje medijske hiše dejale, da jih ne bodo objavile.
Francoske oblasti so podprle britansko kraljevo družino in preprečile nadaljnjo reprodukcijo fotografij.

Kako bo odločilo sodišče, bo znano še letos, piše Mirror.

Preberite tudi: Skrivna zabava Kate Middleton. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Lado Bizovičar jih je s to izjavo močno užalil
Svet slavnih
Lado Bizovičar jih je s to izjavo močno užalil
naslednji članek
Igralec je svoji ženi namenil ganljivo sporočilo
Svet slavnih
Igralec je svoji ženi namenil ganljivo sporočilo
#obraziavenija
obraziavenija