Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zmago Jelinčič iskreno o ženi, hčerkah in kuhanju

21. 5. 2017; 12.00
Avtor: L.M./Zvezde
zmago jelinčič, monika zupanc jelinčič

Zmago Jelinčič z ženo Moniko. foto: Mediaspeed

Zmago Jelinčič Plemeniti je človek, ki zaradi ostrega jezika pritegne veliko pozornosti, kjer koli se pojavi. Čeprav že nekaj časa ni v parlamentu, se trenutno s svojo stranko intenzivno pripravlja na parlamentarne volitve.

A z njim se nismo pogovarjali o politiki, pa čeprav o njej zelo rad govori na dolgo in široko, pač pa o družinskem življenju. Čeprav se družina Jelinčič le redko nastavi pred profesionalni fotografski objektiv, smo jih le uspeli zbrati na kupu v parku Tivoli, ki je pravzaprav pred njihovo hišo v središču Ljubljane. Do njega jih loči le železniška proga. A tukaj ne bodo živeli več dolgo: »Preselili se bomo v Koper. Tam pri Žusterni, kjer so zaprli cesto, gradim hišo tik ob morju.« Kdaj točno se bodo preselili, še ne vedo, saj je gradnja velik finančni zalogaj, zato zadnje čase bolj malo dopustujejo. A to ne ovira družinske radosti. Zmago in žena Monika sta ponosna na hčerki, ki sta veliki umetnici. »Radi ustvarjata, sta v naravi. Aleksandra Tisa obiskuje osmi razred, Aleksija Iris petega, obe pa si želita postati modni oblikovalki oziroma ostati v umetniških vodah,« nam je zaupala njuna mama Monika.

Zmago pravi, da sta dar podedovali po dedku, ki je bil kipar: »Jaz nimam težav z risanjem, a ne dosegam ne ene ne druge hčerke. Aleksandra Tisa je imela svojo prvo razstavo slik že pri sedmih letih v Beogradu.« Najstnica trenutno ustvarja skice trendovskih oblačil, za katere dobiva navdih predvsem v sedemdesetih in osemdesetih letih, našla pa je strast tudi v plesu. Trenira latinskoameriške plese, na treningih je spoznala tudi svojo novo simpatijo. Da je zaljubljena, pa nam je zaupala tudi mlajša Aleksija Iris. A fanta, ki ju bosta nekoč pripeljali domov, ne bosta imela lahke naloge, saj bosta morala najprej prestati očetovo zaslišanje: »Sem zelo zaščitniški do hčerk, za fante bom imel veliko vprašanj, poleg tega pa bom preveril tudi njihovo nacionalno zavest in razgledanost. Obe hčerki učim v nacionalni zavesti. Vsaka je ponosna, da je Slovenka.«

Zmago pravi, da je pri vzgoji strog, saj permisivna vzgoja vodi v popolno razsulo. Čeprav se trudi biti dosleden pri vzgoji, pa se ta ne more ogniti najstniškim muham. Aleksandra Tisa ob koncih tedna spi do dvanajstih, pretirano izražanje čustev staršev v javnosti jo moti, občasno pa rada svoje lase popestri z barvno kredo – kot je to storila pred našim fotografiranjem. Lase je obarvala z vijoličastimi prameni, nad čimer starša nista bila ravno navdušena, a sta se tolažila, da se bo tako ali tako z umivanjem barva sprala. 

Se pa Zmago nima kaj pritoževati nad zagnanostjo hčerk pri gospodinjskih opravilih. Kot pravi, sta naučeni, da sesata, zlagata perilo, kuhata …

Kuhanje pravzaprav obožujeta. Ribe in palačinke so njune specialitete. Kuhanje gre od rok vsem članom družine, tudi Zmagu: »Jaz sem drugače magister farmacije in farmacija je blizu kuhanju. Če imaš občutek za zdravila, sploh naravna, potem imaš občutek tudi za kuhinjo. Kuhinja ni receptura. Recept je osnova, potem moraš pa ti to stvar razviti.« Čeprav ima še veliko drugih konjičkov, je njegova prva skrb družina. Hčerki vsak dan razvaža na razne aktivnosti in dogodke. Njegova Monika je bila z najstarejšo hčerko noseča že med poroko, tako da še do danes nista izkoristila poročnega potovanja. Morda pa čez nekaj let, ko hčerki odrasteta. Če se bosta za medene tedne odločila, pa je zagotovo, da jih ne bosta preživela na Hrvaškem, saj tam Zmago ni dopustoval že od leta 1991.

prejšnji članek
Verjetno najboljša dieta za zdravljenje kandide
Zdravje
Verjetno najboljša dieta za zdravljenje kandide
naslednji članek
Zadnje Dianino poletje: Resnično je ljubila le njega!
Svet slavnih
Zadnje Dianino poletje: Resnično je ljubila le njega!