favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zadnje Dianino poletje: Resnično je ljubila le njega!

21. 5. 2017; 11.01
Avtor: D. B.
diana spencer

foto: Profimedia

Britanski novinar, ki je imel s princeso Diano leta 1996 intimen razgovor o njenem življenju, je razkril do zdaj neznane podrobnosti iz princesinega življenja.

Film z naslovom Dianinih zadnjih 100 dni, ki ga je posnel britanski novinar Martin Bashir prikazuje prvo in zadnje poletje princese Diane, ki ga je preživela kot svobodna ženska. To je bilo poletje po ločitvi od princa Charlesa in tik pred njeno tragično smrtjo v avtomobilski nesreči 31. avgusta leta 1997.

V dokumentarnem filmu je prikazana ženska, ki je poskušala najti mir in srečo ter želela ugotoviti, v katero smer se bo v prihodnosti zapeljalo njeno življenje. 

Tuji mediji so zbrala najbolj zanimiva dejstva o princesi Diani iz omenjenega dokumentarca.

foto: Profimedia

Ljubezen njenega življenja ni bil Dodi Al Fayed, ampak pakistanski zdravnik Hasnat Khan

Diana je bila v ljubezenskem razmerju s Hasnatom Khanom, pakistanskim kirurgom, ki je živel in delal v Londonu. Njuna zveza je bila turbulentna in velikokrat sta razmerje prekinila, nato pa spet nadaljevala. Razlog temu ni bilo pomanjkanje ljubezni, ampak dvom. Nista namreč verjela v skupno prihodnost. Zdravnik, ki ga je Diana prijateljem opisovala kot "ljubezen svojega življenja", se je bal kulturnih razlik, pa tudi velike medijske pozornosti, na katero ni bil pripravljen.

Dokumentarec razkriva, da sta imela nekoč Diana in Hasnat precej glasen prepir v javnosti, in to v londonskem Hyde Parku. Princesa mu je menda postavila ultimat – ali bo svoje razmerje javno oznanila ali pa bosta popolnoma prekinila. Zdravnik očitno ni bil tako pogumen kot lepa Diana.

V kasnejši policijski preiskavi okoli njene smrti je Khan preiskovalcem razkril, da je Diana pred njim prikrivala razmerje z Dodijem. V zadnji noči princesinega življenja jo je Khan menda klical, a se ni javila. Menil je, da je zamenjala telefonsko številko in se odločila popolnoma prekiniti stik z njimi.

Dolgo se je odločala, s kom preživeti poletje

Diana je dolgo "tehtala", kako in s kom bo preživela dopust, ki je bil njen zadnji. Odločala se je med vabilom, ki ga je dobila od Muhameda Al Fayeda in tistim, ki ji ga je poslal Gulu Lalvani, 20 let starejši poslovnež, s katerim je pred tem imela nekajkrat zmenek. Lalvani je medijem dejal, da je bilo njuno razmerje ljubezenske narave, a Dianin prijatelj Roberto Devorick je to zanikal in razkril, da je Diana druženje z Lalvanijem izkoristila le zato, da bi obnovila svoj odnos s pakistanskim zdravnikom Khanom.
Na koncu je sprejela Muhamedovo vabilo in na dopust v Saint Tropez, kamor je peljala tudi svoje sinove Williama in Harryja. Tega leta je spoznala Dodija.

Prezirala je medije, a jih je znala izkoristiti

Diana je bila zelo jezna na svoje prijatelje in družino, kadar so govorili z novinarji. Posebej jo je razjezil intervju njene mame po ločitvi od princa Charlesa. Menila je, da o svojem življenju lahko govori le ona. Dokumentarec pa tudi razkriva, da je Diana znala izkoristiti medijsko moč v zasebne namene.

Tako je na primer igrala igrice s Charlesom. Ko so vse medije preplavile fotografije rojstnodnevne zabave, ki jo je pripravil za Camillo, mu je Diana vrnila s sprehodom po plaži v bikiniju. Pri tem se je zavedala, da jo fotografirajo paparaci, zato je namerno pustila, da so v fotografski objektiv ujeli njen poljub z Dodijem na Sardiniji.

Preberite tudi: Vrgli so ga iz šova, potem pa je takoj zmagal. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Zmago Jelinčič iskreno o ženi, hčerkah in kuhanju
Svet slavnih
Zmago Jelinčič iskreno o ženi, hčerkah in kuhanju
naslednji članek
FOTO: Kaj je razlog za obtolčena kolena slavne plavolaske?
Svet slavnih
FOTO: Kaj je razlog za obtolčena kolena slavne plavolaske?