Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

FOTO: Pri šestdesetih se je upokojil in postal top model!

4. 7. 2017; 08.30
Avtor: D. B.
twitter Philippe Dumas

»Slog je pomembnejši od lepote in imate ga v katerihkoli letih,« je izjavil Francoz. foto: Twitter

Francoz Philippe Dumas je dokaz, da nikoli ni prepozno.

61-letni Francoz  Philippe Dumas je dokaz, da za nove izzive v življenju nikoli ni prepozno. V sedmem desetletju svojega življenja se je namreč Parižan odločil postati top model in zaradi svojega videza hitro postal ljubljenec modne industrije.

»Slog je pomembnejši od lepote in imate ga v katerihkoli letih,« je izjavil Francoz, ki je pred petimi leti začel obiskovati ure baleta, kondicijo pa vzdržuje tudi tako, da petkrat na teden obišče telovadnico. Več kot 20 let je delal v filmski industriji, nato je bil zaposlen v oglaševalski agenciji, ki je šla v stečaj ter se nato upokojil.  Takrat se je odločil, da bo svoje fotografije objavil na spletni strani portala Imgur, poleg njih pa je pripisal: »Upokojil sem se in to je moj zadnji poskus, da uresničim svoje življenjske sanje ter postanem model. Menite, da lahko?« Svet mode mu je soglasno pritrdil. Trenutno sodeluje v oglaševalski kampanji za eno izmed optik skupaj s hrvaško manekenko 58-letno Zvončico Vučković.



Da je prišlo do preobrata v modni industriji, ki je začelo sprejemati tudi starejše modele, je dokaz  tudi 89-letna Daphne Selfe, ki se je na prvih naslovnicah časopisov pojavila leta 1949, piše Večernji list. Z manekenstvom se je ukvarjala vse življenje in je danes najstarejši profesionalni model. Le tri leta je od nje mlajša ameriška manekenka Carmen Dell’Orefice, med najbolj iskanimi model pa je tudi 81-letni Kitajec Deshun Wang, ki je pred nekaj leti zablestel na pekinškem tednu mode.  

Preberite tudi: Tina Maze s partnerjem v Modeni: Po zraku leteli nedrčki. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
FOTO: Miran Rudan za to fotografijo prejel že tisoč všečkov!
Svet slavnih
FOTO: Miran Rudan za to fotografijo prejel že tisoč všečkov!
naslednji članek
Konec ljubezni: slovenski igralec spet samski
Svet slavnih
Konec ljubezni: slovenski igralec spet samski
#obraziavenija
obraziavenija