nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevka svojo dušo razkrila v novi pesmi

8. 7. 2017; 08.00
Avtor: K.M.
kesha

foto: Profimedia

Za pevko Kesho je težko obdobje, ki ga je zdaj razkrila v novi pesmi.

Nekoč ena izmed zelo priljubljenih in najbolj perspektivnih pevk Kesha je po skoraj štirih letih izdala svojo prvo pesem, ki pa je hkrati še zelo osebno izpovedna. Pevka se je v zadnjih letih namreč borila z boleznimi povezanimi z motnjami hranjenja in pa s tožbo proti založbi Sony in producentu Dr. Luku, ki naj bi jo spolno nadlegoval. Njen glavni namen je bil ta, da bi pogodbo z založbo lahko prekinila in začela delovati pod drugo založbo. ker tožbe ni dobila, je imela le dve možnosti: ali nadaljuje s kariero pri tej založbi ali pa s kariero konča. Odločila se je za prvo in posnela še eno mojstrovino, ki jo je poimenovala Praying. 

''V tem dolgem potovanju vzponov in padcev sem spoznala, da sem lahko srečna, ker imam glas, ki ga želijo ljudje poslušati in da ga moram uporabiti za dobre stvari ter resnico,'' je ob izidu nove pesmi povedala pevka. ''Ta pesem govori o tem, da sem sama našla mir v dejstvu, da ne morem nadzorovati vsega. Ker to, da sem poizkušala nadzorovati vse, me je ubijalo. Gre za to, da se naučiš sprejeti, da ima vesolje nadzor nad tvojim življenjem in ne ti sam,'' je še dodala. 

Ke$ha nekoč ... foto: Profimedia

Številni, ki so seznanjeni s težavami pevke, pa verjamejo, da je pesem s svojim besedilom in namenom namenjena predvsem Dr. Luku, producentu, za katerega pevka trdi, da jo je v preteklosti spolno nadlegoval. 

Leta 2010, ko je Kesha izdala svoj prvi album "Animal", jo je Billboard uvrstil na lestvico Hot 100 Artist. Njena uspešnica "TiK ToK", ki je bila tudi Billboardova # 1 Hot 100 Song, je bila najbolj predvajana in prodajana pesem leta 2010. Album "Animal" je prodala več kot 8 milijonov izvodov po vsem svetu, skupaj z vsemi albumi pa Kesha šteje več kot 13 milijonov prodanih albumov po vsem svetu. Kesha je imela 9 uspešnic na prestižni lestvici The Billboard Hot 100, vključno s štirimi na samem vrhu lestvice Top 40 Radio ('TiK ToK', 'Your Love is My Drug', 'Die Young' in 'Timber'). Kesha je bila nominiranka in tudi dobitnica številnih glasbenih nagrad.

Poleg ustvarjanja glasbe za svoje single, se podpisuje pod številne uspešnice glasbenih kolegov Britney Spears, Ariane Grande, The Veronicas, Miley Cyrus …

prejšnji članek
Na ulici pokazala zadnjico
Svet slavnih
Na ulici pokazala zadnjico
naslednji članek
Zaljubljeni Alex Volasko
Svet slavnih
Zaljubljeni Alex Volasko