stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Marilyn Monroe se je sramovala svojega telesa: To je skrivala!

21. 8. 2017; 11.01
Avtor: D. B.
monroe

Maryln Monroe v filmu Something's Got to Give. foto: Profimedia

Tudi najlepše ženske imajo komplekse.

Med svojo 15-letno kariero se je diva Marylin Monroe redko fotografirala razgaljena. V filmu  Something's Got to Give se je pojavila zgoraj brez, gola pa je pozirala še fotografu Bertu Sternu za serijo fotografij Last Sitting, ki so bile objavljene v ameriški reviji Vogue leta 1962. Takrat se je zadnjič fotografirala, saj je umrla 5. avgusta istega leta.  

Marylin je bila seks simbol, njen videz pa je bil vedno popoln oziroma ga je vsaj tako doživljala javnost. Realnost pa je bila nekaj povsem drugega.

Zaradi brazgotine na trebuhu se je sramovala svojega telesa. foto: Profimedia

Lepa igralka je imela namreč na trebuhu veliko brazgotino zaradi operacije žolčnih kamnov, ki jo je imela tik pred fotografiranjem za omenjeno serijo fotografij.   

Igralka se je brazgotine zelo sramovala in preden je stopila pred fotografski objektiv Berta Sterna, jo je moral njen frizer tolažiti ter prepričevati, da je kljub temu videti fantastično.

Stern je brazgotino seveda opazil, a takratna urednica modne revije Diana Vreeland jo je komentirala z besedami: "Nič ni bolj dolgočasnega kot popolna koža. Ženske z brazgodtinami so prelepe." Kljub temu je Stern je na koncu na fotografijah zabrisal brazgotino, prav tako se je ne da opaziti na fotografijah, ki so jih posneli med snemanjem filma Something's Got to Give. Ironično, saj je na snemanju omenjenega filma Marylin prvič pokazala popek, kar je igralka komentirala z besedami: "Najbrž so tisti, ki cenzurirajo, končno pripravljeni priznati, da imajo tudi ženske popek."

Preberite tudi: Boštjan Romih ima dva obraza. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Si tudi vi želite vstopnice za letošnji Panč?
Svet slavnih
Si tudi vi želite vstopnice za letošnji Panč?
naslednji članek
Iris Mulej pokazala nosečniški trebušček
Svet slavnih
Iris Mulej pokazala nosečniški trebušček
#obraziavenija
obraziavenija