Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

VIDEO: Peter Dinklage iz Igre prestolov spregovoril o svoji težki poti

23. 8. 2017; 08.00
Avtor: V. M.
Peter Dinklage 3

Peter Dinklage je spoštovan in cenjen zaradi izjemnega igralskega talenta. foto: Instagram

Ameriški igralec Peter Dinklage, ki je najbolj znan po svoji vlogi Tyriona Lannisterja v priljubljeni fantazijski seriji Igra prestolov, je spregovoril o težki poti do uspeha in ob enem spodbudil ljudi, naj ne obupajo in sledijo svojim sanjam.

Peter Dinklage je cenjen in spoštovan zaradi izjemnega igralskega talenta, prepoznaven pa je tudi po svoji višini. Velja za znanega pritlikavega igralca, ki pa odločno zavrača igranje tipičnih vlog pritlikavcev. Rodil se je s hudo boleznijo ahondroplazijo, ki povzroča pritlikavost, že kot petletni deček je prestal izjemno bolečo operacijo ravnanja nog.

''A na svetu so ljudje, ki so še v hujšem stanju kot jaz. Že res, da sem visok le 135 centimetrov, a to je del tega, kar sem, kar pa seveda ne pomeni, da je to edino, kar me določa,'' odločno pove igralec, ki pa je bil v otroštvu zelo obremenjen s svojo višino. Težave je imel zlasti v obdobju pubertete, ko je zavračal družbo vrstnikov, saj je imel občutek, da ga pomilujejo.

V mladosti je bil član pank-funk-rap benda Whizzy. foto: Reddit

Iz oklepa depresije ga je rešilo to, da je pričel na situacijo gledati skozi humor, največ pa sta mu pomagala starša, ki sta ga vzgajala tako, da je lažje sprejemal samega sebe. Med njim in bratom Jonathanom nista nikoli delala razlike, kar mu je bilo, kot pravi, v veliko pomoč.

Vrednote, ki jih je črpal od doma na poti v odraslost, so kasneje obrodile sadove. Danes se spoštuje in verjame vase. O težki poti do uspeha je spregovoril v inspiracijskem govoru, katerega glavno sporočilo svetu in ljudem je bilo, naj ne čakajo na primeren trenutek, ko bodo zares pripravljeni na uresničevanje sanj. Pripravljeni namreč ne bodo vse dokler ne bodo pričeli z uresničevanjem.

Zaslovel je z vlogo premetenega Tyriona Lannisterja v seriji Igra prestolov. foto: Instagram

Dinklage pove, da se je deset let oklepal službe, ki jo je sovražil. ''Morda sem se le bal spremembe. Se je tudi vi? Ko sem bil star 29 let, sem si rekel, da bom sprejel prvo ponudbo za vlogo, ki jo bom dobil. Ne glede na to, koliko bo plačana, ne glede na to ali bo to boljše ali slabše, od zdaj naprej bom poklicni igralec. Ampak nisem imel ne interneta, ne mobilnega telefona, niti službe. Pa vendar se je zgodilo nekaj dobrega. Dobil sem skromno plačano delo v gledališču in sicer v igri, ki se je imenovala Imperfect love, po kateri so nato naredili film 13 Moons. To me je pripeljalo do novih vlog, slednje pa so znova vodile do novih. Vse od takrat sem delal kot poklicni igralec. Seveda nisem vedel, da se bo to zgodilo, ko sem zapustil službo, sem bil prestrašen,'' pojasni Peter in nadaljuje, da to zgodbo pripoveduje zato, da bi ljudje prenehali svet in sebe spraševati ali so pripravljeni.

'Dojel sem, da če nekoga moti moja višina, to ni moj problem, ampak njegov.' foto: Instagram

''Ne sprašujte, pokažite, naredite! Verjemite mi, uspelo vam bo. Samo nikar ne čakajte tako dolgo, kot sem jaz. Če pa ne boste nikoli prišli do tega spoznanja, nič hudega, nekaterim izmed nas pač ni namenjeno. Ampak tebi bo uspelo.''

Dinkagle svoj govor zaključi z motivacijskimi stavki, naj ljudje ne čakajo, da jim bodo rekli, da so pripravljeni. ''Ne čakajte na odločilne trenutke, ker ne bodo nikoli prišli. Pojdi, dovoli si pasti, poskušaj, poberi se, padaj bolje, pobiraj se hitreje. Svet je tvoj! Z vsakim ravnaj prijazno in razsvetli nebo!''

prejšnji članek
Tu trenutno uživa dvojec Maraaya
Svet slavnih
Tu trenutno uživa dvojec Maraaya
naslednji članek
Luka Šulić se je primerjal z opico
Svet slavnih
Luka Šulić se je primerjal z opico