zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenka iz skupine Učiteljice stopa na samostojno pot

29. 9. 2017; 07.00
Avtor: K.M.
Ana Vurcer in Boris Novković

Ana Vurcer in Boris Novković foto: Osebni arhiv: Ana Vurcer

Slovenka Ana Vurcer, bolj znana kot svetlolasa članica skupine Učiteljice, trdo dela tudi na samostojni karieri.

Skupina Učiteljice navdušuje po celem Balkanu, njihovi videospoti pa imajo tudi po več milijonov ogledov. Najbolj odmevno je bilo tako sodelovanje s Severino pri pesmi Generale. Videospot za to pesem si je recimo ogledalo že več kot 52 milijonov ljudi. Članica te skupine pa je tudi Ptujčanka Ana Vurcer, ki pa aktivno dela tudi na samostojni karieri. 

Pred kratkim so s puncami iz skupine predstavile svoj prvi CD, naše Ane pa uspeh ni nič upočasnil. Tako se je zelo razveselila priložnosti, da kot violinistka sodeluje z Borisom Novkovićem pri pesmi z naslovom Čista ljubav. Gre za čisto posebno pesem, saj je naslovna pesem za serijo, ki se je že pričela predvajati na Hrvaškem. Ana je v studiu za njo posnela vse violine, nato pa nastopila tudi v videospotu. 

"Kot petletna deklica sem se zaljubila v violino in kmalu pričela obiskovati glasbeno šolo na Ptuju. Tako se je začela moja glasbena pot in takrat seveda nisem niti sanjala, kaj vse me čaka v prihodnosti. Bila sem vztrajna, kljub temu da so se mi otroci večkrat posmehovali, saj violina takrat ni bila tako popularen instrument. Danes jo igram že več kot 20 let in ne bi je menjala za noben drug instrument," nam je povedala Ana in dodala, da so ji pri karieri najbolj pomagali starši, ki so jo brezpogojno podpirali.


"Le kdo ne pozna legendarnega Borisa Novkovića in njegove pesmi 'Ko mi tebe uze Tamara'. Borisa sem poslušala še kot čisto majhna deklica in ga spremljala skozi njegovo bogato glasbeno kariero. On je legenda in še danes. Boris je izjemen človek preprost, prijazen in izjemno šarmanten moški. Najbolj pa me je navdušilo to, da mu je glas ostal popolnoma enak kot pred mnogimi leti. Je odličen pevec in v studiu je z lahkoto in suvereno opravil. Priznal pa mi je, da od vsega dela najmanj rad snema videospote."

Ana je za konec zaupala še, da njenih sodelovanj še ni konec in da ravno v teh dneh ponovno snema violine za različne glasbene projekte, ki bodo kmalu na voljo za poslušanje tudi širši javnosti.

Učiteljice Ana, Silvia in Matea

Učiteljice Ana, Silvia in Matea foto: Učiteljice

prejšnji članek
Znani maneken opažen s skrivnostno temnolasko
Svet slavnih
Znani maneken opažen s skrivnostno temnolasko
naslednji članek
Bo slovenska smučarka zamenjala kariero in postala manekenka?
Svet slavnih
Bo slovenska smučarka zamenjala kariero in postala manekenka?