Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska boksarka, ki nokavtira nasprotnice

16. 10. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
ema kozin

Sredi oktobra se bo borila za nov naslov. foto: Osebni arhiv

Še eno slovensko ime je zazvenelo na piedestalu svetovnih dosežkov. Tokrat gre slava v roke 18 letne Ljubljančanke Eme Kozin, ki je osvojila naslov svetovne prvakinje po različici WBF.

Ob pogledu na prikupen obraz kodrolase najstnice bi težko verjeli, da zna pošteno stisniti pesti in pokazati, iz kakšnega testa je njena moč in disciplina. A Ema Kozin ni običajna 18-letnica, poleg svetovne prvakinje WBU je namreč postala še svetovna prvakinja po različici WBF ter medcelinska  prvakinja po različici WBC. Ema je v Tivoliju na dogodku CFC 4 kar šest od enajstih borb dobila z nokavtom. Slovenski up in zvezdo ženskega boksa opisujejo kot zrelo in impresivno najstnico, ki sledi zastavljenim ciljem.

In kakšni so Emini vtisi po osvojeni zmagi? Ema je svojo srečo delila na družabnem omrežju facebook, kjer je zapisala, da ne more verjeti, da ji je vse to uspelo že po dobrem letu v proboxu. ''Zdaj vidim, da se vseh teh 7 let špartanskih treningov in odrekanja poplača, to pa mi daje še večjo motivacijo za naprej. Ponosna sem, da je cel Tivoli navijal zame in ta izkušnja je res izjemna, hvala vsem, ki ste me prišli podpret in ste danes brez glasu zaradi mene. Tega uspeha pa mi ne bi uspelo usvojiti brez ogromnega števila ljudi, ki mi pomagajo in v meni vidijo potencial, ki ga tudi sama včasih ne vidim.''

04.	Svetovna prvakinja Ema Kozin in trener Rudolf Pavlin

04. Svetovna prvakinja Ema Kozin in trener Rudolf Pavlin

prejšnji članek
Iryna Osypenko Nemec in Dejan Vunjak zopet združena
Svet slavnih
Iryna Osypenko Nemec in Dejan Vunjak zopet združena
naslednji članek
Trener v šovu The Biggest Loser, kot ga niste vajeni
Svet slavnih
Trener v šovu The Biggest Loser, kot ga niste vajeni
#obraziavenija
obraziavenija