zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lepi sestri Emina in Indira Ekić: Prva pozira, druga strada

4. 11. 2017; 11.00
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
IndiraE_studio

Indira se spopada z odvečnimi kilogrami. foto: Planet TV

Redko se zgodi, da sta v istem trenutku osebi, ki sta si v sorodu, deležni medijske pozornosti. Tako so 22-letno Emino Ekić nedavno okronali za miss universe, njena štiri leta starejša sestra Indira pa izgublja kilograme v največjem slovenskem šovu o hujšanju. Zdi se kot kruta igra usode – prvo zasipavajo s pohvalami, častmi in darili, druga pa kot grdi raček čaka, da se z garanjem, stradanjem in trudom spremeni v laboda.

Emini so se z lento in krono izpolnile življenjske sanje. Žirijo je prepričala z lepoto in osebnostjo, saj je mlada ženska, ki trdno stoji na nogah in ima o vseh stvareh jasno mnenje, ki ji ga ni strah povedati. Lepotici je bilo na večer njenega zmagoslavja samo žal, da ob njenih domačih, ki so prišli navijat zanjo in jo podpirat, ni bilo starejše sestre Indire, ki je bila ta čas v hiši, kjer so nastanjeni tekmovalci v šovu The Biggest Loser. Sestri sta zelo navezani druga na drugo, se podpirata in si stojita ob strani. Ravno Indira je tista, ki zna Emino najlepše naličiti. »Res je vrhunska mojstrica ličenja, ki obvlada svoje delo,« pravi Emina, ob tem pa ji pritrjujejo tudi številna mlada dekleta.

Druga domovina Avstralija

Sestri Ekić imata zanimivo življenjsko zgodbo. Rojeni sta na Ptuju, starši so se ločili, ko je bila Emina stara tri leta, tako da se skoraj ne spomni, kako je bilo živeti z očetom, ki si je nato novo življenje ustvaril v daljni Avstraliji. »Najprej je k njemu odpotovala Indira, nato pa sem ji sledila še jaz. Ona se je vrnila po treh letih, jaz pa sem vztrajala še tri leta in doštudirala turizem. Tam sem se dodobra navadila drugačnosti, drugačnega življenja, ljudi, narave … To je bila izkušnja, ki me je dodobra zaznamovala,« pripoveduje Emina, ki je do nedavno delala kot receptorka v hotelu, zdaj pa si želi uspeti na modnih brveh. Pri tem ima podporo domačih, mame, ki ima čistilni servis, in seveda Indire. »Ona je moja najboljša prijateljica. Vse počneva skupaj: hodiva na sprehode, v kino, se druživa … Zelo sva navezani druga na drugo in zaščitniški,« pravi Emina in dodaja, da je ona že nekaj mesecev srečno zaljubljena, njena sestra pa še išče pravega.

In medtem ko ima sama vse življenje sanjsko postavo, se je Indira dolga leta borila z odvečnimi kilogrami. »Za sodelovanje v šovu se je odločila sama. Prišel je trenutek, ko je imela vsega dovolj in je sklenila nekaj ukreniti v zvezi s tem. Želim ji zmago, predvsem pa to, da doseže svoje cilje in sanje,« pravi Emina, ki sestro vidi kot toplo, prijetno in prijazno mlado dekle.

Lepota je več kot le videz

Zato se je zelo razjezila, ko je slišala in prebrala grde komentarje o svoji sestri. »Ljudje naj bi se podpirali in imeli radi drug drugega, tudi če smo drugačne narodnosti, vere ali barve kože. Namesto podpore pa Indiro zmerjajo s pujsom, čefurko, za kozlat in ne vem, kaj vse še. Ob vsem tem mi postane hudo. Želela bi, da je nekaj jasno: debelost ne pride samo od basanja s hrano. Indira ni samo sedela na kavču in žrla. Vsak človek se spopada s svojimi težavami in vsak od nas to počne na svoj način. Stres in žalost vplivata na vsakega drugače. Moja sestra nima nobene hormonske bolezni, toda to ni edini razlog, da se človek zredi. Vsi smo si različni, in prav zato, ker skrbi zase in za svoje zdravje, se je prijavila v šov. Upa, da si bo z izgubljenimi kilogrami povrnila izgubljeno samozavest,« je odločna Emina, ki ve, da je lepota veliko več kot samo videz. »Nevoščljivi ljudje naj si zapomnijo samo eno besedo – karma. Vse, kar želiš drugemu, se ti povrne. Ljudje smo eno, moramo se imeti radi in podpirati drug drugega. Ali ni na svetu že dovolj sovraštva? Ne razumem, zakaj je neka punca, ki želi shujšati in se spet počutiti lepo, ljudem takšen trn v peti? Pa še za tiste, ki pravijo, da naj se vrne v Bosno in da pri nas ni več slovenskih priimkov: Indira je rojena in živi na Ptuju že vse življenje.«

Zlobnežem pa navrže še to, naj gredo sami tja, kjer je vojna, in naj poskusijo preživeti. Hitro bi tudi sami pobegnili v kakšno tujo državo. »Potem pa prav te zalotiš, da se bašejo z burekom in čevapčiči,« sklene Emina brez dlake na jeziku, ki si je za poslanstvo zadala tudi to, da se bo borila proti vsem vrstam nestrpnosti.

prejšnji članek
Gibanje za oster um: Katera vadba je najboljša za možgane?
Zdravje
Gibanje za oster um: Katera vadba je najboljša za možgane?
naslednji članek
Robi zapustil Kmetijo: 'Kriv sem!'
Resničnostni šovi
Robi zapustil Kmetijo: 'Kriv sem!'