Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdana Mlakar iskreno o koncu ljubezni

21. 12. 2017; 06.00
Avtor: A. S.
zvezdana

Zvezdana Mlakar še ni pozabila, kakšno krivico je doživela igralska legenda Duša Počkaj, zato od takrat pazi, da nikogar prehitro ne obsodi. foto: Revija Zvezde

Vrnila se je mnogo let nazaj in zapisala, kaj o tistih časih čuti danes.

Danes vsi dobro poznamo igralko Zvezdano Mlakar. Radi spremljamo njeno delo, navdušila nas je tudi v pogovorni oddaji Zvezdana. Poznamo jo po tem, da se v vsak svoj lik, ki ga igra, zelo vživi in da zares poskuša dati vse od sebe. Poznamo jo pa tudi po tem, da je brez dlake na jeziku.

Na družbenem omrežju facebook se je tokrat razgovorila o tem, kaj so ji nekoč pomenile rože in kaj ji pomenijo danes: "Sinoči, po predstavi " Najstarejša obrt" v Celju, dvorana je pokala po šivih, publika pa topla in odprta na vse štiri strani neba.


Spomini so me ponesli nazaj, v mojo mladost, jaz sem začela svojo igralsko pot na deskah celjskega gledališča. Čeprav me je čakala sanjska služba v Sng Drami, sem se raje ( zaradi strašno slabe samopodobe ) odločila za manjše celjsko gledališče. Se mi je zdelo, da nisem dovolj dobra za Dramo, da se moram še veliko naučiti...takratni direktor Drame, Polde Bibič ni mogel verjeti, da sem se tako odločila, saj si igrati v Drami zelijo skoraj vsi igralci. Danes vem, da sem takrat naredila prelomni korak v svojem življenju, zavestno sem izbrala težjo pot. V Celju sem ostala dve sezoni...danes sem članica Sng Drame, kjer delam že skoraj 30 let!"

Mlakarjeva ima na šopke rož, ki jih je dobivala nekoč, prav poseben spomin. S svojim pisanjem tako nadaljuje: "Velik šopek, ki sem ga dobila je darilo velikega človeka. Spomni me na moje prve sanje o igralstvu, kot deklica sem se videla na odru s takšnim šopkom. Potem sem kot mlada igralka govorila vsem, predvsem svojemu moškemu, da mi šopek pomeni veliko, pomeni, da lahko živim svoje sanje. Da je to največji poklon mojemu delu. Da je to prelepa tradicija, ki izumira. Dokler sem bila " pridna" sem dobivala šopke na premierah, ko je ljubezen usihala, šopkov ni bilo več. En dan sem stala na odru s šopkom " šib" ( tistih za po riti ) in to je bilo simbolno dejanje. Takrat sem nehala govoriti o svojih željah. Še sem dobivala rože na oder, od drugih, od pozornih, od tistih, ki so me imeli radi...in narava me je obdarila s travniki, polnimi rož, rože so vse okrog mene, pravijo, da imam zlate roke za rože! Začuda, danes več ne trgam rož, niti s svojega vrta, tako lepe se mi zdijo tam v naravi.." 

"Kako že pravi tista lepa pesem ..." prinesi mi rože, ki ..."
Še vedno, ne glede na vse kar vem, še vedno, ko dobim sopek rož, še vedno moje srce vztrepeta. Da sem zenska, igralka, da sem vredna!
Tudi Helena je dobila šopek, jo moram vprašat kaj to pomeni njej!
Hvala za rože!," je s svojimi spomini in mislijo zaključila.

Kaj pa vam pomeni šopek rož?

Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar foto: Facebook

prejšnji članek
Prepoznate tega slavnega malčka?
Svet slavnih
Prepoznate tega slavnega malčka?
naslednji članek
Tako je Courteney Cox videti danes!
Svet slavnih
Tako je Courteney Cox videti danes!