Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Čudežno rojstvo: Spočeta je bila pred 24 leti!

20. 12. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
EMMA WREN GIBSON

Sladki čudež: Emma Wren Gibson je bila spočeta pred 24 leti. foto: National embryo donation center

V Ameriki so zabeležili prav poseben svetovni rekord. 26-letna Tina Gibson je rodila deklico, ki je bila spočeta leto in pol po tem, ko je na svet privekala sama. Nemara se sprašujete, kako je to sploh mogoče …

Deklica Emma Wren se je rodila iz zarodka, ki je bil zamrznjen kar 24 let! Raziskovalci z univerze v Tennesseeju pojasnjujejo, da je to nesporni rekord, saj gre za najdlje zamrznjen zarodek doslej. Zamrznili so ga namreč leta 1992, le leto in pol po rojstvu danes 26-letne Tine Gibson, ki sta jo uspešna oploditev in rojstvo hčerkice neskončno razveselila.

Zarodek so srečni mamici vsadili marca letos v nacionalnem centru za donacije zarodkov NEDC v Knoxvillu. NEDC sprejema podarjene zarodke od parov, ki jih več ne potrebujejo ali si jih ne želijo ter jih daje ljudem, ki si želijo otroke. Tina in njen soprog Benjamin sta sprva razmišljala o posvojitvi, nato pa sta se odločila, da posvojita zarodek. Par si namreč družine ni mogel ustvariti po naravni poti, saj ima Benjamin cistično fibrozo, zaradi česar ne more spočeti otrok.

Starša sta presrečna, da ju je razveselil tako krasen čudež. Tina se je pošalila, da bi bila lahko z zarodkom najboljša prijatelja, Benjamin pa je za medije dejal, da je mala Ema sladki čudež ter da je na pogled popolna, glede na to, da je bila zamrznjena pred toliko leti.

Emma, Benjamin in Tina foto: Courtesy southern charm portraits

prejšnji članek
Ilka pred stresnim izzivom
Svet slavnih
Ilka pred stresnim izzivom
naslednji članek
Uživajte v kakavu s pridihom božiča
Kulinarika
Uživajte v kakavu s pridihom božiča