Kulinarika
 

Uživajte v kakavu s pridihom božiča

20. 12. 2017; 17.00
Avtor: Revija Maja
kakav s cimetom

foto: Revija Maja

Popestrite si bližajoče se praznike.

Kakav z ingverjem in cimetom
Sestavine za 4 skodelice po 250 ml:
900 ml mleka
8 žlic kakava + za posip
1 pomaranča
3-4 cm svežega ingverja
1 cimetova palčka
100 g sladke smetane

Priprava:
1. Osemsto mililitrov mleka zmešamo z osmimi žlicami kakava in zavremo. Pomarančo umijemo in z lupilnikom za zelenjavo olupimo lupino. Sok iztisnemo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Skupaj s pomarančno lupino, sokom in cimetovo palčko ga damo v kakav. Še enkrat zavremo in 5 minut počakamo.
2. Smetano stepemo, preostalo mleko spenimo. Mleko dodamo stepeni smetani, kakav precedimo in vlijemo v skodelice. Dodamo smetano in potresemo s kakavom.

prejšnji članek
Čudežno rojstvo: Spočeta je bila pred 24 leti!
Svet slavnih
Čudežno rojstvo: Spočeta je bila pred 24 leti!
naslednji članek
Nov trend v osebni rasti, ki bi mu morali slediti vsi
Zdravje
Nov trend v osebni rasti, ki bi mu morali slediti vsi
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.