foto: Revija Maja
Kakav z ingverjem in cimetom
Sestavine za 4 skodelice po 250 ml:
900 ml mleka
8 žlic kakava + za posip
1 pomaranča
3-4 cm svežega ingverja
1 cimetova palčka
100 g sladke smetane
Priprava:
1. Osemsto mililitrov mleka zmešamo z osmimi žlicami kakava in zavremo. Pomarančo umijemo in z lupilnikom za zelenjavo olupimo lupino. Sok iztisnemo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Skupaj s pomarančno lupino, sokom in cimetovo palčko ga damo v kakav. Še enkrat zavremo in 5 minut počakamo.
2. Smetano stepemo, preostalo mleko spenimo. Mleko dodamo stepeni smetani, kakav precedimo in vlijemo v skodelice. Dodamo smetano in potresemo s kakavom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.