Težave pri uživanju slaščice imajo zlasti otroci in starejše osebe. foto: Profimedia
Gre za tradicionalno japonsko slaščico imenovano Mochi, s katero se nekoč na japonskem sladkali zlasti ob prazničnih dnevih, danes pa je v široki ponudbi tekom celega leta. Na voljo je v številnih okusih, okrogli kolački pa se ponašajo tudi z raznolikimi pastelnimi barvami, ki navdušujejo zlasti najmlajše. Sladica je poznana tudi pri nas v Sloveniji.
Zakaj je slaščica nevarna?
Mochi je pripravljen iz lepljive riževe moke, sladkorja, kokosovega mleka in drugih dodatkov, iz katerih nastane testo, ki ga spečejo v pečici, nato pa oblikujejo v manjše kolačke v obliki kroglic. Slaščica je izjemno lepljiva, zato jo je potrebno uživati z veliko mero previdnosti. Zlahka se namreč pripeti, da se sladkorna masa prilepi na požiralnik, kar vodi v zadušitev. Da bi se nezgodi izognili, je potrebno slaščico dolgo časa žvečiti, priporočljivo pa je tudi, da jo razrežemo na manjše koščke.
Kljub pogostemu opozarjanju japonskih oblasti, mediji vsako leto poročajo o zadušitvah s priljubljeno slaščico. Previdno torej, če vas premami želja po japonski kulinariki.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.