gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znani in slavni: Kako jim je v resnici ime?

20. 1. 2018; 07.00
Avtor: S. D./Zvezde
mila kunis

Mila Kunis in Ashton Kutcher foto: Profimedia

Številna imena zvezdnikov zvenijo tako domače, da kar ne moremo verjeti, da to niso njihova rojstna imena. In zakaj se potem nekdo sploh odloči za psevdonim? Razlogov je veliko in prav toliko tudi zgodbic, zakaj so se odločili, da se preimenujejo. Naj vam jih nekaj razkrijemo.

Vin Diesel ali Mark Sinclair Vincent

Zdaj štiridesetletni Mark Sinclair Vincent se je na začetku igralske kariere preživljal s številnimi priložnostnimi deli, med drugim je bil tudi vratar. Ker je prekipeval od energije, so ga prijatelji zafrkavali, da dela kot Dieslov motor. Pa je prišel na idejo, zakaj ne bi bil Vin Diesel.

Lady Gaga foto: Profimedia

Lady Gaga ali Stefani Joanne Angelina Germanotta

Stefani Joanne Angelina Germanotta je pravzaprav 31-letna Newyorčanka Lady Gaga. Umetniško ime se ji je porodilo ob poslušanju velike uspešnice skupine Queen Radio Gaga. Zanj pa se je odločila, ker se ji je zdelo njeno rojstno ime preveč dolgočasno.

Tina Turner ali Anna Mae Bullock

Babici rocka je umetniško ime Tina izbral njen takratni šef Ike Turner. Priimek Turner je dobila, ko se je z njim še poročila. Oboje je obdržala tudi po tem, ko je od nasilnega Ika zbežala. Pa ne zato, ker bi ji bilo tako všeč. To je bila bolj cena slave, ki jo je morala plačati, če je želela nadaljevati samostojno pevsko kariero. Kot Anno Mae je namreč ni poznal nihče.

Ben Kingsley ali Krishna Pandit Bhnjii

Čeprav se je rodil v Londonu, so mu starši – oče Indijec in mama Angležinja – nadeli indijsko ime. In če je želel uspeti v filmskem svetu, si je moral to ime obvezno spremeniti ter si nadeti bolj evropsko, saj bi si drugače ob njegovem imenu vsi polomili jezike.

Elton John ali Reginald Kenneth Dwight

Ko je v zgodnji mladosti začel nastopati po domačih pubih, si je nadel umetniško ime Reggie, ki je okrajšava za ime Reginald. Pozneje, ko je želel, da bi ga začeli ljudje jemati bolj resno, si je sposodil imeni svojih dveh najljubših bluesovskih saksofonistov Eltona Deana in Johna Baldryja in tako je nastal Elton John.

Igralec Michael Douglas že vse od leta 2011 živi z rakom na grlu.

Michael Douglas ali Michael Issurovitch Demsky

Nobena skrivnost ni, da ima družina Michaela Douglasa židovske korenine. Od tod tudi ime, ki sta ga Kirk Douglas in njegova prva žena Diana izbrala za njunega prvega sina. Vendar ima Michael to ime zapisano zgolj v rojstnem listu. 

Demi Moore je uspešna igralka in s svojo lepoto pri 55 letih, še vedno jemlje dih. foto: Profimedia

Demi Moore ali Demetria Gene Guynes

Večno mladi obraz igralke Demi Moore se ne bo nikoli spremenil, njeno ime pa se je. Priimek Moore je obdržala po poroki s pevcem Freddyjem Moorom, Demi pa je okrajšava za Demetria.

Diane Keaton ali Diane Hall

Diane Keaton je bila prisiljena spremeniti priimek, ker je v Screen Actors Guidu že bila igralka z enakim imenom in priimkom. Njeno pravo ime je namreč Diane Hall.

Nicki Minaj ali Onika Tanya Maraj

Najprej je bila Nicki Maraj, šele pozneje se je odločila za bolj zanimiv in speven priimek Minaj.

Emma Stone ali Emily Jean Stone

Emily Jean se je preimenovala v Emmo v obdobju, ko se je navduševala nad dekleti iz skupine Spice Girls. Še zlasti obsedena je bila z Emmo Bunton.

Mila Kunis ali Milena Markivna Kunis

Mila Kunis se je rodila v židovski družini v Ukrajini. Ime si je dala skrajšati, ko se je v srednji šoli odločila, da bi rada postala igralka. Starši jo še vedno kličejo Milena.

Kim Cattrall ali Clare Woodgate

Kim Cattrall je britanska igralka z zelo britanskim priimkom. Rodila se je v Liverpoolu in tam je menda veliko Woodgatov. 

Eric Bana ali Eric Banadinovich

Eric Bana je priimek Banadinovich skrajšal iz praktičnih razlogov.

prejšnji članek
Kim se ne šali, tole je ime novorojenke!
Svet slavnih
Kim se ne šali, tole je ime novorojenke!
naslednji članek
Nekdanji mož Saše Einsiedler razkril, kje je vedno dobro sprejet
Svet slavnih
Nekdanji mož Saše Einsiedler razkril, kje je vedno dobro sprejet