pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Cena slave - nova telenovela iz sveta glasbene industrije

27. 1. 2018; 10.00
Avtor: D. F.
cena slave 1

Rdeča nit telenovele Cena slave je trikotnik med glasbenim producentom, mlado pevko in njenim mafijskim bratom. foto: Revija Vklop

Nova telenovela iz sveta glasbene industrije.

Na programu Brio so nas z novim letom razveselili z novo Telemundovo telenovelo Cena slave (Guerra de ídolos), ki se osredotoča na več različnih tematik: glasbo, trgovanje z orožjem in trgovanje z belim blagom. V glavnih vlogah spremljamo Alberta Guerro in Marío León, življenje pa jima bosta v glavnem grenila igralca Juan Pablo Medina in Alejandro de la Madrid v vlogah glavnih zlobnežev.

Mateo Solar (Alberto Guerra) je eden najboljših skladateljev in glasbenih producentov mehiške regionalne in urbane glasbe, ki izhaja iz družine velikih glasbenikov. Na njegovo založbo se v želji po uspehu zateče Manara (María León), ki želi postati slavna pop zvezda. Toda za Manaro stoji nevaren moški, njen starejši brat Amado (Juan Pablo Medina), ki je eden največjih trgovcev z ljudmi in orožjem. Sestrino glasbeno kariero in uspehe želi izkoristiti sebi in svojemu mafijskemu delu v prid. Smrtonosna grožnja, namenjena enemu najbolj uspešnih izvajalcev mehiške regionalne glasbe, že na začetku telenovele začini zgodbo in osvetli vrh ledene gore, za katero se skriva najbolj temačen del glasbenega sveta: dogovori med glasbeno industrijo in mafijo, pranje denarja, politična moč in vpliv radijskih postaj, sponzorstva v zameno za pomembne in nezakonite usluge ter smrti glasbenih izvajalcev, ki se jih izkorišča za promocijo drugih glasbenikov. Neutruden boj na in stran od glasbenih odrov med tistimi, ki želijo v glasbenem svetu prevladati. Za uspeh pa poleg ciljev potrebujejo še en pomemben dejavnik: podporo ciljnega občinstva.

Družinski človek

Alberto Guerra je kubanski igralec, ki je svojo poklicno pot pričel leta 2002 na televizijski hiši Telemundo. Pri rosnih 19 letih je prvič postal oče danes 16-letne hčere Penélope, s katero se izvrstno razume, kar dokazujejo številne skupne fotografije, ki jih oba pogosto objavljata na družbenih omrežjih. Pred dobrim letom je igralec še drugič postal oče deklice Lúe, ki je sad njegovega zakona z igralko Zurio Vega. Alberto je družinski človek, zato ni nič čudnega, da si je po koncu snemanja telenovele Cena slave privoščil kratek premor, med katerim je ves svoj čas namenil svoji najmlajši hčerki, medtem ko je njegova žena nastopila v glavni vlogi ene izmed Televisinih telenovel. »Živimo v času, ko so telenovele, filmi in serije del našega vsakdana, zato dela ni težko dobiti. Že med snemanjem telenovele Cena slave sem prejel kar nekaj ponudb, a se na srečo nobeni ponujeni vlogi nisem zavezal, saj je moja žena dobila ponudbo za glavno vlogo, ki je preprosto ni mogla zavrniti,« je za mehiške medije priznal 35-letni igralec.

Alberto Guerra, ki igra glasbenega producenta Matea Césarja Solarja, se je na študij igre vpisal že pri trinajstih, ko se je s Kube preselil v Mehiko. foto: Revija Vklop

O glasbi ne ve ničesar

Alberto v telenoveli Cena slave nastopa v vlogi uspešnega in priljubljenega glasbenega producenta Matea Césarja Solarja, ki sodeluje z največjimi glasbenimi zvezdami. Kubanski igralec pravi, da je bila to vloga, ki je nikakor ni mogel zavrniti. »Ko so mi ponudili vlogo in mi pojasnili osrednjo zgodbo, sem bil navdušen, obenem pa prestrašen, saj še nikoli prej nisem bil v tako neposrednem stiku z glasbo. Žal so moje edine izkušnje z glasbo te, da se predvaja po radiu, jaz pa jo poslušam, zato se mi ni niti sanjalo, kako se bom v tej vlogi sploh znašel,« je dejal v šali.

Njegov lik je zelo odkrit, strasten, iznajdljiv in privlačen moški. To so le nekatere izmed lastnosti, ki so pritegnile kubanskega igralca. »Mateo je lik, ki me je najbolj pritegnil zaradi svoje odkritosti in poštenosti. Še bolj pomembno se mi je zdelo, da ni neposredno povezan z mafijo, temveč je le preprost mlad moški, ki ljubi glasbo in rad slavi življenje. Že nekaj časa sem si želel nastopiti v vlogi inteligentnega in delavnega moškega, ki dela napake, a vseeno postane ljubljenec gledalcev. Z Mateom sem dobil to in še več, zna namreč biti zelo nezrel in občasno zloben, saj kdaj naredi kakšno stvar, ki po natančnem pregledu ni tako dobra, kot se zdi na prvi pogled,« je podrobneje opisal svojo vlogo.

prejšnji članek
Sta znana Slovenca zaljubljena?
Svet slavnih
Sta znana Slovenca zaljubljena?
naslednji članek
Mama Boruta Pahorja preživlja težke trenutke
Svet slavnih
Mama Boruta Pahorja preživlja težke trenutke
#nasazenazenska
nasazenazenska