900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Cool Fotr iskreno o ločitvi in vzgoji otrok

30. 1. 2018; 08.00
Avtor: A. S.
cool fotr

Cool Fotr je spregovoril o vzgoji otrok. foto: Facebook

Jani Jugovic je iskreno povedal, kaj si misli o ločenih starših in obiskih pri očetu.

Tudi Cool Fotr ima prvega sina Taja z drugo partnerko, zato dobro ve, kako pomembno je usklajevanje in zdrav razum pri vzgoji otroka, ki ima ločena starša. A Jugovic in njegova nekdanja partnerka to rešujeta nesebično in v prvi vrsti gledata na svojega sina. O tem se je pred dnevi razpisal Cool Fotr na družbenem omrežju facebook.

"Situacija, pred dnevi sem v eni izmed FB zaprtih skupin naletel na post, ki je šel nekako v tej smeri. Starša ločena, oče ima pravico (ta beseda me zelo zelo zmoti) do svojega otroka vsak drug vikend in otrok je zbolel. Sedaj je tukaj problem, ali bolanega otroka dati očetu ali pa ostane doma pri mamici. Meni je nekako logično, da se bolanega otroka čim manj prestavlja in ostane pri tistem staršu kjer pač je tisti moment. Ampak tukaj se je šlo bolj v smeri ali lahko zaupam kot mama očetu, da bo poskrbel za otroka?! Ok, starša sta oba. Otrok ima očeta in mamo, oba sta če ne drugega dolžna poskrbeti za svojega otroka po svojih najboljših močeh ne pa da se gre v veliki večini primerov ločenih staršev zgolj za neko merjenje moči, kdo bo boljše oz kdo bo koga bolj nategnil. Na žalost se kljub vsemu, v veliko primerih pozablja na samega otroka in imata starša preveliko dela sama s sabo in eden z drugim kot s samim otrokom," je zapisal Jugovic. Njegov Taj namreč enako časa preživi pri njemu kot tudi pri svoji mamici. In kot lahko kot zunanji opazovalci razberemo iz vlogov in ostalih objav, ki jih Jugovic deli med svoje oboževalce, je tak način za Taja zagotovo najboljši.

"V drugi vrsti sem pa mnenja, da bi lahko imel oče, v primerih kjer živita z mamo otroka narazen, veliko več časa z otrokom in bi bil veliko bolj vpet v samo odraščanje svojega otroka. Če pogledamo stvar iz drugega zornega kota, starša gresta narazen, v večini primerov ostane otrok pri materi in ima tisti vsak drug vikend z očetom, mogoče še kak dan med tednom. Mati tega otroka gre seveda z življenjem naprej, si poišče novega partnerja in ta novi partner je dejasnko več časa z otrokom kot njegov oče, bolj vpet v njegovo vzgojo in odraščanje.


Pač meni je to čudno, jaz kot oče želim biti čim bolj vpet v življenja svojih otrok, tako tudi Tajevega in resnično ne dojemam tega sistema "vsak drugi vikend". Z nekaj organizacije,zdravim odnosom z materjo svojega otroka in veliko volje se da narediti marsikaj, za dobrobit svojega otroka.

P.S. To je moj osebni pogled in ne govorim da imam prav oz prav imam sam zase in mislim da tudi za svojega otroka. Ne obsojam ljudi ki imajo to pošlihtano drugače, bi pa rad razumel zakaj in zanima me še pogled kakšnega drugega očeta na to temo," je svoje razmišljanje zaključil Cool Fotr.

Kaj pa o vzgoji otroka ločenih staršev menite vi?

prejšnji članek
Krivda ali sram? Slavni igralec po obsodbi storil samomor
Svet slavnih
Krivda ali sram? Slavni igralec po obsodbi storil samomor
naslednji članek
Tanja Žagar in Miki Šarac ujeta skupaj na poroki
Svet slavnih
Tanja Žagar in Miki Šarac ujeta skupaj na poroki