zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Justin Timberlake v navzkrižnem ognju

3. 3. 2018; 08.00
Avtor: C. R., Vklop
timberlake

foto: Vklop

Justin Timberlake se je vrnil na oder Super Bowla kot edini izvajalec v zgodovini, ki je tam nastopil trikrat. Pravi čas.

Nastop na Super Bowlu je velika, medijsko poudarjena in pogosto kočljiva stvar. Nastopajoče kdaj kujejo v zvezde, čeprav njihov nastop ni presežek (na primer Katy Perry), po drugi strani pa jih lahko sesujejo, čeprav je bil nastop po objektivnih merilih povsem v redu. Ne glede na odzive se nastop zvezdniku »splača«, saj prinese ogromno pozornosti. No, razen Janet Jackson, katere kariera je utrpela škodo, ko je Justin Timberlake v prenosu leta 2004 »naključno in povsem nenačrtovano« razkril njeno dojko.

Justin se je vrnil na oder Super Bowla kot edini izvajalec v zgodovini, ki je tam nastopil trikrat. Pravi čas, ob izidu plošče Man of the Woods, ki naj bi simbolizirala njegovo vrnitev h koreninam v Tennesseeju. Izvedel je venček svojih starejših uspešnic, kot večina drugih, ki so kdaj stali v teh čevljih, dodatno pa se je zatekel k najstarejšemu »triku v knjigi«, poklonu pokojnemu glasbeniku, ki ga je navdihnil. Hologram njegovega škrlatnega visočanstva Princea ob refrenih njegovih pesmi in Justina na klavirju je bil vizualna poslastica, a je Justin kljub temu prejel goro negativnih kritik.

Ne le zaradi Princea, tudi zaradi Janet. Leta 2004 se ji ni postavil v bran, kot kaže, pa ameriška javnost tega ni pozabila – in se vsekakor spet spomnila, ko je letos ponovno izvedel skladbo Rock Your Body in pri tem ni omenil Janet, skladbo pa končal ravno pred delom, med katerim je prišlo do »razkritja«. Kritiki so bili v luči odmevnega nastopa ostrejši ali le bolj iskreni, tudi glede pomena in kakovosti njegove glasbe v zadnjih letih; kar naenkrat je iz ljubljenčka postal tarča in zdi se, kot da so kritiki kar tekmovali, kdo bo bolj zašilil sulico, pridružili pa so se jim še neglasbeni mediji, ki menijo, da Justinova stališča o rasnem razlikovanju, spolnem nadlegovanju in družbi nasploh niso prava ali pa ne dovolj izražena. Justin se je znašel v navzkrižnem ognju, za katerega pa se vsaj za zdaj zdi, da mu ne škoduje. Povpraševanje po vstopnicah za sveže napovedano turnejo je ogromno – v našo bližino ga ne bo –, plošča bo osvojila vrh Billboarda, predvajalne platforme pa beležijo skokovit porast zanimanja za njegove skladbe.

prejšnji članek
Ilka Štuhec že leto dni ni več samska
Svet slavnih
Ilka Štuhec že leto dni ni več samska
naslednji članek
Ekskluzivno: Povračilo se vrača
Svet slavnih
Ekskluzivno: Povračilo se vrača