nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tožbo je sicer dobil, a ostal brez službe

2. 3. 2018; 09.00
Avtor: Andreja Comino / Novice Svet24
jure ivanusic5

Nana Forte, hči predsednika Janeza Drnovška, je ljubezen Juretovega življenja. foto: Mediaspeed

Jure Ivanušič je eden najbolj plodovitih in vsestranskih slovenskih umetnikov. Na odru je vse videti bleščeče, za njim pa je marsikaj temnega. Šele lani se je razpletla njegova tožba s SNG Maribor.

Igralec Jure Ivanušič je od nekdaj velik zagovornik pravičnosti in pravice, zato je, ko se mu je pred leti zgodila krivica v gledališču SNG Maribor, vložil tožbo.

Takrat se mu še sanjalo ni, da sodni mlini meljejo tako počasi in da bodo minila leta, preden se bo vse končalo. »Zadeva z nepravičnostmi v gledališkem prostoru se je dokončno razrešila šele lani. Dobil sem tožbo in odškodnino proti sindikatu, službe pa ne. Ko je bila sodba pravnomočna in bi me v SNG Drama Maribor morali vzeti nazaj, je bila sezona polna, zahtevali so revizijo na vrhovnem sodišču. Na to je bilo treba čakati leto dni. Če sem čakal štiri leta, bom pa še peto, so mi rekli. Vmes pa je potekel polletni rok, za katerega nisem vedel, da obstaja, po katerem lahko zahtevaš službo nazaj. Na to me ni nihče opozoril ...« je opisal dolgo pot do pravice. 

Jure Ivanušič je eden najbolj vsestranskih slovenskih umetnikov. foto: Mediaspeed

Vse se zgodi z razlogom

Da bi bilo vse še bolj ironično, je bil prepričan o pozitivnem izidu pravde, zato službe ni iskal niti je ni sprejel, ko so mu jo ponudili v drugem gledališču. Položaj je bil res zmeden. »Nikoli nisem želel oditi iz gledališča, saj je moja prva ljubezen. Očitno se je moralo zgoditi vse to. Prepričan sem, da bo že napočil pravi čas za vse stvari. Kljub vsemu pa odškodnino dojemam kot tolažbo, in ne kot veselje,« je dodal Jure, ki ga je pravda zaznamovala tudi kot človeka: »V določenem trenutku se stvari v življenju prevrednotijo. Zaveš se, da je življenje vseeno bolj dragoceno od vseh skrbi, ki te doletijo,« je za konec priznal Jure.

Igralec je ponosni očka hčerke Titine. foto: Mediaspeed

Povabili so ga v najnovejšo nanizanko Gorske sanje, v kateri se je odlično ujel z igralsko ekipo. foto: Mediaspeed

prejšnji članek
Nesrečna ljubezen Sebastjana Cimirotića
Svet slavnih
Nesrečna ljubezen Sebastjana Cimirotića
naslednji članek
Oliver Dragojević: Nisem slabo, le čakati je treba
Svet slavnih
Oliver Dragojević: Nisem slabo, le čakati je treba