stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pevec skupine Imagine Dragons se bori z neozdravljivo boleznijo

11. 3. 2018; 10.00
Avtor: V. M.
dan reynolds

Dan Reynolds foto: Profimedia

Oboževalcem skupine Imagine Dragons se niti sanjalo ni, da je s pevcem Danom Reynoldsom nekaj močno narobe. Vrsto let si je namreč prizadeval, da bi skrivnost ohranil zase …

S svojo držo in nonšalantnim pozibavanjem je Dan Reynolds pritegnil pozornost številnih oboževalk skupine Imagine Dragons. A njegovi gibi žal niso tako lahkotni, kot se zdi na prvi pogled. Pravzaprav Danu premikanje povzroča hude bolečine. Trpi namreč za kronično boleznijo z nenavadnim imenom ankilozirajoči spondilitis.

Kot je razkril glasbenik, ne mine niti dan, da se mu ne bi bilo potrebno boriti z boleznijo. Kljub temu se trudi pozitivno gledati na življenje, pri čemer mu je v veliko pomoč njegova družina. Oče treh deklic v zadnjem obdobju aktivno sodeluje pri osveščanju javnosti o kronični revmatski bolezni.

Kaj je ankilozirajoči spondilitis?

Gre za revmatično vnetno bolezen, ki prizadene hrbtenico oz. sklepa med križnico in črevnico, hrbtenična vretenca in periferne sklepe. Slednje se kaže v obliki hude razpršene bolečine v predel kolkov, zadnjice, kolen in stegen. Bolezen lahko spremlja otrdelost in okorelost, zbadanje v prsnem košu, meglen vid in ščemenje v očeh.

Ankilozirajoči spondilitis žal ni ozdravljiv, poleg tega pa napredovano obolenje bolnikom močno otežuje ohranjanje razgibanega življenjskega sloga. Napredovana bolezen se namreč kaže v obliki izravnane krivine ledvene hrbtenice, medtem ko je krivina prsne hrbtenice poudarjena. Ob enem se zmanjša sama gibljivost hrbtenice, kar lahko vodi v stanje nepremičnosti v vse smeri. V resnejših primerih lahko postane hrbtenica trda kot bambus.

Poglejte, kako lepo družino ima pevec skupine Imagine Dragons

prejšnji članek
Zvezdnik serije Moja boš hrepeni po ljubezni
Svet slavnih
Zvezdnik serije Moja boš hrepeni po ljubezni
naslednji članek
Se je Peter Prevc na skrivaj poročil?
Svet slavnih
Se je Peter Prevc na skrivaj poročil?