mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

Ne boste verjeli, kaj danes dela 'Denis Pokora'!
| V. M.

Ne boste verjeli, kaj danes dela 'Denis Pokora'!

Denis Pokora, Profimedia

Svetlolasi deček iz filma Denis Pokora (Dennis the Menace) se je nemara tudi vam prav dobro usidral v spomin. Kako le ne, ko pa je tako izvrstno upodobil lik malega navihanca. Igralec danes šteje 32 let …

Prikupno nagajivega Denisa je leta 1993 upodobil nadobudni igralec Mason Wilson Gamble, ki je tedaj štel šest let. Na avdiciji so ga izbrali izmed 20 tisoč privaljenih otrok, na izbor pa je nedvomno vplival tudi pripetljaj, ko je svetlolasec med intervjujem na plan potegnil črviča, ki ga je poprej našel na vrtu. No, najbrž so si bili ustvarjalci filma ob tem edini, da pred njimi sedi rojen lik Denisa pokore. Mason je za odlično upodobitev lika petletnega Denisa prejel tudi častitljivo priznanje – prejel je namreč nagrado za najboljšega mladega igralca.

Foto: Getty Images - Mason Wilson Gamble

Igralec se v naslednjih letih ni poslovil od filmskega sveta. Čeprav njegovega odraslega obraza ne povezujete s simpatičnim otroškim likom, seveda ne pomeni, da ga niste nikoli več videli na velikem platnu in malih zaslonih. 32-letnik je namreč igral še v devetih filmih in upodobil sedem vlog v televizijskih serijah.

Mason je pred časom dejal, da ostaja igra njegova največja ljubezen, a kot kaže je filmski industriji v zadnjih sedmih letih vendarle odločneje pomahal v slovo. Kot poročajo tuji mediji, je 32-letnik usmeril svojo energijo v študij zobozdravstva, po diplomi pa je potešil še eno strast, ki ga je spremljala že od nekdaj. Na karierni poti se je namreč povzpel po še enem klancu in postal morski biolog.