Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

ljfw 6 Svet24.si

Ladova Anela osupnila s svojo postavo

energije Petisvet.si

Zaradi tega razpada naše življenje!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

Jan Plestenjak, modrijani, blaž švab Svet24.si

Modrijani so bili prestrašeni, ko jih je poklical...

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Ne boste verjeli, kaj danes dela 'Denis Pokora'!
| V. M.

Ne boste verjeli, kaj danes dela 'Denis Pokora'!

Denis Pokora, Profimedia

Svetlolasi deček iz filma Denis Pokora (Dennis the Menace) se je nemara tudi vam prav dobro usidral v spomin. Kako le ne, ko pa je tako izvrstno upodobil lik malega navihanca. Igralec danes šteje 32 let …

Prikupno nagajivega Denisa je leta 1993 upodobil nadobudni igralec Mason Wilson Gamble, ki je tedaj štel šest let. Na avdiciji so ga izbrali izmed 20 tisoč privaljenih otrok, na izbor pa je nedvomno vplival tudi pripetljaj, ko je svetlolasec med intervjujem na plan potegnil črviča, ki ga je poprej našel na vrtu. No, najbrž so si bili ustvarjalci filma ob tem edini, da pred njimi sedi rojen lik Denisa pokore. Mason je za odlično upodobitev lika petletnega Denisa prejel tudi častitljivo priznanje – prejel je namreč nagrado za najboljšega mladega igralca.

Foto: Getty Images - Mason Wilson Gamble

Igralec se v naslednjih letih ni poslovil od filmskega sveta. Čeprav njegovega odraslega obraza ne povezujete s simpatičnim otroškim likom, seveda ne pomeni, da ga niste nikoli več videli na velikem platnu in malih zaslonih. 32-letnik je namreč igral še v devetih filmih in upodobil sedem vlog v televizijskih serijah.

Mason je pred časom dejal, da ostaja igra njegova največja ljubezen, a kot kaže je filmski industriji v zadnjih sedmih letih vendarle odločneje pomahal v slovo. Kot poročajo tuji mediji, je 32-letnik usmeril svojo energijo v študij zobozdravstva, po diplomi pa je potešil še eno strast, ki ga je spremljala že od nekdaj. Na karierni poti se je namreč povzpel po še enem klancu in postal morski biolog.