stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Urška Taufer iskreno o Reki ljubezni

7. 4. 2018; 09.00
Avtor: Eva Jandl / Novice Svet24
urska 2

Urški je pisanje trenutno bolj ventil, da sama s sabo predebatira stvari, ki so se ji zgodile. foto: POP TV

Urška je vnukinja Toneta Partljiča in Vena Tauferja, po drugi strani pa hči režiserja Vita Tauferja in igralke Mojce Partljič.

Urška Taufer je bila do zdaj predvsem gledališka igralka, saj je zaposlena v SNG Nova Gorica, serijo Reka ljubezni pa je spremljala bolj površno.

»Vsake toliko sem pokukala, ker me je zanimalo, kaj se pri nas dogaja na tem področju. Moram pa žal priznati, da so sezone v gledališču tako polne, da za televizijo preprosto nisem imela časa.« Igra Majo in se prvič preizkuša v televizijski vlogi. »Vloga Maje mi je všeč. Težko jo je označiti. Ne da se reči, da je negativen lik, vsaj ne na prvi pogled, zato je zanimiva. Igranje v seriji je čisto nekaj drugega kot vse, kar sem do tega trenutka počela.«

NJEN PRVI BRALEC JE BIL DEDEK

V seriji Reka ljubezni igra Majo. »Predstavljam si, da je Maja, ki jo igram, precej osamljeno dekle, proti čemur se bori z neko negativnostjo, ki jo nosi s sabo in kar očitno marsikdo 'zavoha', čeprav ne more natanko povedati, kaj je to, kar je na njej 'zlaganega'.«

Urška je drugače tudi pisateljica, pred tremi leti je namreč napisala prvenec z naslovom Kako osvojiti fanta (4 simpl koraki). »Vsake toliko me zagrabi in potem pišem.« Njen pisateljski prvenec pa je nastal, še preden je znala pisati. »Sedla sem za pisalni stroj in na slepo pritiskala na tipke, potem pa je, kdorkoli je že bil tako neumen in nasedel, to moral na glas brati.  Zdaj malo bolj ljubosumno čuvam svari zase.« Zaupala nam je, da je njen zapise bral njen dedek Tone Partljič, in to z zanimanjem. Tako je odraščala s pisateljevanjem in gledališčem, z njima pa se ukvarja še danes. Priznava sicer, da marsikje človeka neradi zaposlijo, ker se bojijo očitkov o nepotizmu in povezavah med sorodniki, vendar je Urška odločena, da bo dokazala, da so tovrstna vprašanja neumestna.

prejšnji članek
Takšna je bila reakcija besne pevke
Svet slavnih
Takšna je bila reakcija besne pevke
naslednji članek
Ranko Babić: Zbrisal bi narodnost, vero in človeško zlobo
Svet slavnih
Ranko Babić: Zbrisal bi narodnost, vero in človeško zlobo