Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Svet glasbe pretresen: Umrl eden izmed najbolj priljubljenih

20. 4. 2018; 08.29
Avtor: K.M.
avicii

Avicii foto: Profimedia

Glasbenik in pionir na svojem področju je umrl star 28 let.

Predstavniki znanega švedskega glasbenega producenta, DJ-a in pionirja na svojem področju Aviciia so sporočili tragično vest. Enega izmed najbolj priljubljenih ustvarjalcev elektronske glasbe so danes našli mrtvega v Omanu. Vzrok smrti še ni znan. 

DJ Avicii, njegovo pravo ime je bilo Tim Bergling, je umrl star 28 let, vzrok smrti pa zaenkrat še ni znan. "Z veliko žalostjo oznanjamo, da je odšel Tim Bergling, znan tudi kot Avicii. Mrtvega so ga našli v Omanu danes popoldne. Družina je popolnoma pretresena in vse prosimo, da spoštujejo njihovo potrebo po zasebnosti v teh težkih časih. Dodatnih izjav ne bo podanih," je sporočil glasbenikov predstavnik za javnost. 

Aviciiju je največji prodor na sceno uspel leta 2011 s pesmijo Levels, ki še danes velja za enega izmed njegovih največjih hitov. Za to pesem in glasbeno sodelovanje z DJ Guetto, ki je obrodilo pesem Sunshine, pa si je zaslužil tudi grammyjevo nominacijo. 

Glasbenik se je z zdravstvenimi težavami soočal že pred smrtjo. Zaradi prekomernega pitja je leta 2014 trpel zaradi akutnega pankreatitisa, vnetje trebušne slinavke. Istega leta so mu odstranili tudi žolčnik. Leta 2016 pa se je dokončno poslovil z odrov. "Zame je to nekaj, kar moram narediti za svoje zdravje. Scena ni bila zame. Ne gre za šov in glasbo. Gre za stvari, ki vse to spremljajo in to zame nikoli ni bilo naravno," je takrat zapisal v pismu z javnost. 

26. oktobra 2017 je izšel njegov dokumentarni film Avicii: True Stories, pri katerem so sodelovali David Guetta, Wyclef Jean, Nile Rodgers in Chris Martin. V njem pa se je dotaknil tako svojega uspeha kot tudi vseh težav z zdravjem. 

Na glasbenikovo smrt so se že odzvali številni zvezdniki. Njihove odzive si lahko ogledate pod prispevkom. 

prejšnji članek
Nina po izpadu iz šova: Nisem tako močna, kot sem mislila
Resničnostni šovi
Nina po izpadu iz šova: Nisem tako močna, kot sem mislila
naslednji članek
FOTO: Zvezdnica objavila fotografijo hčere in šokirala množico
Svet slavnih
FOTO: Zvezdnica objavila fotografijo hčere in šokirala množico