stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Elektronski mojster, ki je navdušil tudi Guccija

23. 6. 2018; 06.00
Avtor: Gregor Zalokar, Vklop
mixer

foto: Revija Vklop

Francoski elektronski mojster Olivier Mateu aka Rodriguez Jr. o svoji glasbi, plesu in načrtih za poletje.

Kolektiv Innocent Music je pred kratkim v ljubljanskem Kampusu gostil zaključno zabavo sezone, s katero je zaznamoval šestletnico delovanja, kot poseben gost pa je na njej v živi izvedbi nastopil francoski elektronski mojster Olivier Mateu aka Rodriguez Jr., ki ga močno podpira tudi Solomun.

Pred desetletjem sem vas odkril na festivalu ADE in preko izdaj, kot so Kids of Hula, Ein Tag im Herbst (rmx) ter Braumstieg (rmx). Kaj se je v vaši glasbi najbolj spremenilo?
Še vedno skušam v glasbo ujeti in z njo sprožati čustva. Moje poslanstvo je razvijati čustva in dober zvok. Vmes sem se tehnično izpopolnil, veliko sem se naučil v sodelovanjih z drugimi, pa tudi iz napak. Vse to mi omogoča oblikovanje jasnejše in natančnejše končne vizije že takoj ob začetku ustvarjanja novega projekta.

Nastopate kot »live act«, a s plesišča ste še vedno videti enako: človek za mešalno mizo. Boste dodali kak inštrument?


Poleti me bo na več nastopih spremljala pevka Liset Alea, dodali bomo elektronske bobne in več sintetizatorjev, s tem pa izboljšali interakcijo z občinstvom. Prepričan sem, da si lahko elektronska glasba enakovredno deli odre z drugimi žanri in pri tem je še veliko prostora za razvoj.

Danes lahko z računalniškimi sintetizatorji ustvarimo več kot z analognimi. Zakaj jim ostajate zvesti?
Ker sem se na njih v 90. letih naučil ustvarjanja pa rad imam fizični, skoraj čuten, stik z opremo. Najpomembnejše pa je to, da delo z analogno opremo privede do zanimivih napak in idej, ki se v digitalnem svetu ne zgodijo.

Z Eelkejem Kleijnom smo kramljali o povezovanju klubske s filmsko, televizijsko glasbo in glasbo za igrice. Vi delate tudi za modne znamke, kot sta Hugo Boss in Gucci.
To so priložnosti, da lahko ustvarim kaj drugačnega v okviru, ki sproža druge ideje. Delal sem za modne znamke in televizijo, mojo glasbo so uporabili tudi v serijah Beverly Hills 90210 in Priskledniki. Zabavno je videti, kako tvoj komad postane del pop kulture. Dobiš občutek, da si del sveta. No, vsaj za tri minute.

Kdaj ste šli nazadnje v klub le plesat?


Osmega maja in domov sem prišel ob 7.30. V Parizu smo na zabavi Rose Bonheur na ladjici na Seni praznovali rojstni dan moje punce. Plesali pa smo pa na zouk. Slabo.

Kaj še pripravljate?
Pilim nov program za poletno turnejo, ki me bo ob nastopih na Ibizi peljala po Evropi, tudi na Sziget in Sonar, ob novi izdaji pri založbi Mobilee pa pride še nekaj remiksov.

prejšnji članek
Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo
Svet slavnih
Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo
naslednji članek
Tako danes živi Franci Petek!
Svet slavnih
Tako danes živi Franci Petek!