Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Joey iz Prijateljev se je vrnil!

23. 6. 2018; 08.00
Avtor: Gregor Zalokar, Vklop
mož z načrtom

Mož z načrtom foto: Fox

Na Foxu so začeli predvajati zabavno serijo Mož z načrtom, v kateri ima glavno vlogo televizijsko najbolj dejavni član ikoničnih Prijateljev.

50-letnega Matta LeBlanca smo v zadnjem času gledali tudi v avtomobilistični oddaji Top Gear in nanizanki Epizode, od serije Joey, s katero je, v slogu TV-nanizank Na zdravje in Frasier, razvijal svojo življenjsko vlogo, pa je minilo že debelo desetletje.

Ker starega konja težko naučiš novih trikov in je to, kar dela, nesmiselno popravljati, Matt tudi tokrat ne igra kaj dosti drugačnega lika: spet je rahel bebček, rad ima hrano, spremlja šport, ima močan libido in je nasploh utelešenje možatosti. Zapeljivi samec iz velemesta je zrasel v rahlo osivelega štiridesetletnika iz »poštirkanih« ameriških družinskih komedij, ki ciljajo na najširšo publiko, dogajanje pa je tokrat postavljeno na obrobje Pittsbourga. Kot mož in oče Adam Burns služi kruh z družinskim gradbenim podjetjem, ki ga vodi z bratom Donom (Kevin Nealon; Saturday Night Live, Gandža). Njegovo ženo Andi igra Liza Snyder Christina iz serije Da, dragi, od preostalih pa velja omeniti še Stacyja Keacha (dedek Joe), ki se je v pop anale zapisal kot detektiv Mike Hammer. Glavna avtorja serije sta Jackie in Jeff Filgo, ki sta med drugim podpisala tudi hita Ta nora sedemdeseta in Nove avanture stare Christine.

Prijatelji (1994-2004): Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow in Matthew Perry. foto: Fox

Naši mali angelčki 

Družinsko zgodbo začnemo spremljati, ko se partnerja dogovorita, da se bo Andi po trinajstih letih skrbi za dom in družino vrnila v službo, obrtnik Adam pa bo prevzel več skrbi za naraščaj. Pri tem odkrijeta resnico, ki jo prej ali slej vsi starši: namreč, da so njuni angelčki v resnici ponoreli divjaki. Adam se sooči z vzgajanjem treh živahnih mladičev, ki ne znajo živeti brez telefona in interneta. Najstnica Kate je mojstrska manipulatorka in je najprej navdušena, da bo zabavni očka prevzel vajeti. Sin Teddy kljub nenehnim opozorilom ves čas vtika roke v hlače, najmlajšo Emmo pa skrbi, ker bo hodila v vrtec, kjer vse nadzira stroga gospa Wannamaker. Da je mera polna, Adamu brat Don navdušeno deli obupne vzgojne nasvete, a s pomočjo Andijinega opogumljanja in para enako obremenjenih staršev, Marie in Lowella, Adam ukroti svoj podmladek, postavi pravila in se kar uspešno znajde v novi vlogi.

Tretja sezona 

Serija ni ravno navdušila, očitajo ji scenarije s premalo ustvarjalnosti in domišljije ter da ne zna izkoristiti šarma povprečnega glavnega igralca, a se, kot kaže, pri gledalcih prijemlje, saj je CBS že potrdil snemanje naslednje, tretje sezone. Po dinamiki, sploh ko se s hišo na kolesih na sinov dovoz naselita Adamova starša, spominja na Osem enostavnih pravil, a so tu otroci premajhni, da bi lahko razvili še najstniški humor in pritegnili to ciljno skupino, kot jo je s tisto serijo kasnejša »velika pokovka« in danes ena najbolj vročih TV-igralk, Kaley Cuoco. Podobno je v primerjavi s serijo Zadnji preživeli (Last Man Standing), v kateri Tim Allen streže vsaj s konzervativnim političnim humorjem. A kakorkoli obrneš, Matt LeBlanc je simpatičen in sploh damam hitro zleze pod kožo. In tudi tokrat mu to, kljub vsemu napisanemu, vsaj delno uspeva.

prejšnji članek
Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru
Svet slavnih
Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru
naslednji članek
Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo
Svet slavnih
Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo
#nasazenazenska
nasazenazenska