zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ganljivo zadnje slovo od Dragojevića

1. 8. 2018; 08.00
Avtor: K.M./STA
oliver dragojević

Rodil se je v Splitu 7. decembra 1947. foto: M24/Radio Aktual

Česa takšnega svet še ni videl.

Včeraj pozno popoldne so k zadnjemu počitku položili legendarnega glasbenika Oliverja Dragojevića. V njemu ljubemu Splitu se je zbrala nepregledna množica glasbenikov, prijateljev in oboževalcev. Skupaj pa so mu pripravili pogreb, ki ga svet še ni videl. 

foto: Bobo

foto: Bobo

Dragojević je svojo zadnjo pot začel v cerkvi Svetega Frane, kjer je bila pozno popoldne žalna maša. Zatem so krsto prepeljali čez znano splitsko rivo do pomola svetega Nikole v splitskem pristanišču. V žalost odetem Splitu je bilo je slišati molitve in tiho petje Dragojevićevih uspešnic, kot so Vjeruj u ljubav, Sve bih dao da si tu, Ča je život vengo fantažija in druge. Z zvonika enega od simbolov Splita, cerkve svetega Duje, so izobesili zastavo z Dragojevićevo podobo. Navijači splitskega nogometnega kluba Hajduk so v pristanišču prižgali bakle v Oliverjevo čast.

foto: STA

foto: STA

Okrog 20. ure je katamaran ob znani pesmi Vela Luka popeljal krsto pokojnega Dragojevića proti Korčuli, in sicer v spremstvu ladij hrvaške vojaške mornarice, policije in pristaniških oblasti ter stotine plovil domačinov. Katamaran bodo s čolni spremljali tudi prebivalci otokov Brač, Šolta, Hvar in Vis.

Uradni pogreb bo sicer potekal danes v krogu družine in najbližjih prijateljev v ob 18. uri na pokopališču v Veli Luki.

Na Hrvaškem so včerajšnji dan zaradi smrti velikana hrvaške glasbe razglasili za dan žalovanja. Mnoge radijske in televizijske postaje so predvajale posebne programe z Dragojevićevo glasbo. 

Med množico zbranih v Splitu je bilo moč opaziti tudi številne hrvaške glasbenike, na katere je imel Oliver Dragojević močan vpliv. Med drugim tudi Stjepana Hauserja (2Cellos), Petra Graša 

foto: STA

foto: STA

foto: STA

foto: STA

foto: STA

foto: STA

foto: Bobo

prejšnji članek
Špela Grošelj je ne mara
Svet slavnih
Špela Grošelj je ne mara
naslednji članek
Aleš dosegel še en nepredstavljiv cilj!
Svet slavnih
Aleš dosegel še en nepredstavljiv cilj!