Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Borka Maja slavi zmago življenjske bitke

7. 8. 2018; 08.00
Avtor: Vesna Meško
maja begovic zmaga3

foto: Osebni arhiv

''Življenjskih bitk ne dobijo vedno najboljši, slej ko prej zmaga tisti, ki verjame, da lahko in da zmore …''

Kako lahko prekomerna teža človeku kroji življenje, prav dobro ve finalistka druge sezone šova o hujšanju Maja Begović. Borka iz zasavskih dolin je škarje in platno vzela v svoje roke, z močno željo v srcu, da prevzame nadzor nad lastnim telesom in v prihodnost zakoraka brez bremen, ki so jo omejevala premnogo let.

Danes je vrtoglava številka na tehtnici le še grenak spomin. Maja si namreč tudi po šovu aktivno prizadeva, da bi znižala telesno težo. Napredek lahko spremljajo tudi domačini, Majo je namreč moč vsak dan zaslediti med tekom, s katerim krepi kondicijo in se trmasto spopada s preostalimi odvečnimi kilogrami.

Borka Maja Begović foto: Osebni arhiv

Nasmejana izlačanka je tek vzela sila resno. Postavlja si cilje in se navdušuje nad dosežki, ki vsak posebej predstavljajo košček zmage v mozaiku življenjske bitke. Eno izmed njih je slavila minuli konec tedna, ko se je udeležila tradicionalnega teka ob prazniku občine Zagorje ob Savi. Maja nam zaupa, da je v teku že napredovala.

''Zagorskih 10,3 kilometrov sem odtekla z izboljšanim časom iz Bleda. Na Bledu sem namreč tekla nočno 10ko s časom 1.14.37, v soboto Zagorski tek pa s časom 1.11.41. Z vsako 10ko želim izboljšati svoj čas, saj sem končno našla nekaj, kar me resnično osrečuje. Ni boljšega občutka, ko si zavrtiš film nazaj in pomisliš, kaj vse si dosegel in kako težko je bilo na začetku. V trenutku, ko prestopiš ciljno črto in pogledaš osvojeni čas, si najsrečnejši človek na svetu,'' se smeji Maja in ob tem simbolično dvigne roke v zrak. To je njena bitka, to je njena zmaga. Bravo, Maja!

Finalistka Maja naravnost blesti! Kaj se dogaja?

Maja pred in ob koncu shujševalnega šova.

Maja pred in ob koncu shujševalnega šova. foto: Planet TV

prejšnji članek
Jekleni Rogla s poškodbo prevozil Tour de France!
Svet slavnih
Jekleni Rogla s poškodbo prevozil Tour de France!
naslednji članek
Presenečenje! Golobčka na morju obeležila ljubezen …
Svet slavnih
Presenečenje! Golobčka na morju obeležila ljubezen …