zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ana Praznik v neznosnih bolečinah

5. 9. 2018; 08.00
Avtor: V. M.
ana praznik

ana praznik foto: mediaspeed

Kadar je tako, sonce izgine iz njenega obraza. Ana se namreč sooča s hudimi migrenami, ob katerih izgubi voljo do življenja …

Nekateri posamezniki se soočajo z izjemno hudimi migrenskimi glavoboli. Med njimi je tudi simpatična voditeljica Ana Praznik, ki je ravno v teh dneh bila bitko z glavobolom in neprijetnimi simptomi, ki spremljajo migrenski napad.

''Te migrene. 2-3 krat na leto me zagrabijo in takrat bi najrajši … Meni takrat pomaga samo tišina, tema in velik paracetamola,'' je zapisala na družabnem omrežju, v video zgodbi, tekom katere se je oglasila spletnim prijateljem, pa povprašala tudi za nasvet.

''Najbolj od vsega sem čakala, da se včerajšnji dan konča. Ker sem imela takšno migreno, da nisem prišla k sebi. Ima še kdo težave z migrenami in kako jih rešujete?''

Ana je ob tem že dobila nekaj nasvetov, preverjeno in učinkovito rešitev pa imamo zanjo in za vse, ki se soočate z migrenskimi glavoboli, v nadaljevanju tudi mi.

Ana Praznik je v življenju počela že marsikaj, zdaj bo po novem tudi televizijska voditeljica. foto: Pop TV

Hitra prva pomoč

V kolikor pred migrenskim glavobolom doživite tudi avro, vam lahko to služi kot znak za takojšen ukrep in pravočasno zaustavitev razvoja migrenskega napada. Ob tem nikar ne odlašajte, vsaka minuta šteje, zlasti, če je pri vas običajno obdobje trajanja avre razmeroma kratko.

  1. Takoj, nemudoma, na dušek popijte 3 dcl hladne vode, če zmorete, lahko tudi več!
  2. Zaužijte protibolečinsko zdravilo, ki vam ga je za zdravljenje migrene predpisal zdravnik. Med fazo avre bo imelo telo dovolj časa, da zdravilo absorbira v krvni obtok. Nikar ne čakajte do razvoja glavobola, saj se lahko pripeti, da bo za učinkovito lajšanje bolečin že prepozno.
  3. Pripravite si prostor za počitek: Zatemnite okna, poskrbite, da bo prostor temen, a tudi zračen in ne zatohel. Lezite in zaprite oči. Potrebujete popoln mir in tišino.
  4. Na čelo in zatilje si položite hladen obkladek.
  5. Ob ležišče si prinesite kozarec hladne vode, v katerega ste nakapali baldrijanove kapljice. Baldrijan deluje sproščujoče, pomagal vam bo, da se boste pomirili, tudi nervoza in stres lahko namreč sprožita nastanek migrene.
  6. Poskusite zaspati.

Če boste sledili naštetim korakom, lahko preverjeno popolnoma zajezite razvoj migrenskega glavobola. Seveda sam proces razvoja ni enak vsem bolnikom, lahko pa tehniko kljub temu preizkusite. Držimo pesti, da vam bo pomagala.

prejšnji članek
Emi se vrača na male ekrane!
Svet slavnih
Emi se vrača na male ekrane!
naslednji članek
Erik iz Bara zvezda slovenskega mladinskega filma
Svet slavnih
Erik iz Bara zvezda slovenskega mladinskega filma