GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V Slovenijo prihaja z grammyjem nagrajeni glasbenik

13. 9. 2018; 09.00
Avtor: K.M.
profimedia-0121943993

Lenny Kravitz foto: Profimedia

Ljubljana bo aprila utripala v ritmu vrhunske rock glasbe. K nam se vrača svetovna rockerska zvezda ...

Lenny Kravitz je pred dnevi, 8. septembra, izdal enajsti studijski album Raise Vibration. Hkrati pa se bo 21. septembra podal na svetovno turnejo v imenu novega albuma, najprej pa bo imel osem koncertov po ZDA, in sicer bo koncertiral v mestih Atlanta, Louisville, Washington, New York, Broomfield, San Francisco, Las Vegas in Los Angeles. Prav Slovenijo pa si je izbral za začetek evropskega dela turneje, ki jo bo tako pričel s svojim drugim gostovanjem v Sloveniji, 27. aprila 2019, v ljubljanski dvorani Stožice.

Album Raise Vibration združuje rock 'n' roll, funk, blues in soul. Odlikuje ga mladostni navdih, ki pa je podložen s tremi desetletji modrosti in izkušenj. V ustvarjalnem smislu ustvarjalnem smislu predstavlja ponovno rojstvo, saj je drzen in briljantnen izdelek kot se z glasbenika njegovega kova spodobi, saj je zdi, da njegov duh in pozna meja.

Lenny je z albuma že predstavil dva singla, in sicer It's Enough ter Low. Prva skladba nastavlja aktualno ogledalo sedanjosti, druga je introspektivna kompozicija, ki se ukvarja z vprašanjem predsodkov na začetku odnosa. Pesem ima funky groove, v njej pa lahko slišimo pihala, godala in celo vokal pokojnega Michael Jacksona.

Lenny Kravitz foto: Profimedia

O Lennyju Kravitzu:

Lenny Kravitz je eden od najbolj priljubljenih rock glasbenikov našega časa. V skoraj 30-letni glasbeni karieri je presegel okvire soula, rocka in funka ter jih iz 60. in 70. let preteklega stoletja pripeljal v sodobnost, hkrati pa prejel štiri zaporedne grammyje v kategoriji moškega rock izvajalca, s čimer je postavil svojevrsten rekord. Poznan je po pesmih kot so Let Love Rule, Mr. Cab Driver, Be, Mama Said, It Ain't Over 'til It's Over, Believe, Stand By My Woman, American Woman, Are You Gonna Go My Way?, If You Can't Say No, Fly Away, I Belong To You, Where Are We Runnin', Stand in drugih. Prodal je več kot 38 milijonov plošč po vsem svetu, uveljavil pa se je tudi na filmu, saj ga lahko vidite v dveh filmih Igre lakote ter filmih kot sta Precious in The Butler.

prejšnji članek
Notranja preobrazba: Aleš postal druga oseba
Svet slavnih
Notranja preobrazba: Aleš postal druga oseba
naslednji članek
Ali Potrč pretirava s klesanjem mišic?
Svet slavnih
Ali Potrč pretirava s klesanjem mišic?