Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Serena Williams zapušča odmevno zgodbo

24. 9. 2018; 07.00
Avtor: V. M. / STA
serena williams

Serena Williams foto: Profimedia

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams skuša preboleti, kar se je ji je zgodilo na odmevnem odprtem prvenstvu ZDA. Kot pravi, bi rada končala zgodbo, zato bo pustila ta del za seboj in svoje moči raje usmerila v prihodnost ...

V pogovoru za avstralsko televizijo Channel Ten je ameriška zvezdnica Serena Williams v nedeljo dejala, da se sodnik do moškega igralca ne bi obnašal na takšen način. Dodala je, da "ženskam sodniki ne spregledajo niti polovice tega, kar si lahko privoščijo moški".

"Trenutno ženske žal nismo, kar lahko dokažem, v enakopravnem položaju z igralci," je dejala v pogovoru, ki ga je povzela francoska tiskovna agencija AFP, in dodala: "A tako pač je. Sama skušam preboleti vse, kar se je zgodilo, končati zgodbo in gledati naprej."

Spor z Ramosom se je začel, ko ji je sodnik izrekel opomin zaradi nedovoljene pomoči trenerja Patricka Mouratoglouja, ki je pozneje priznal ravnanje. Williamsova je dejala, da njegove geste ni videla, da s trenerjem nimata posebnih signalov in da jo še vedno močno bega njegovo priznanje.

"Vprašala sem ga: 'Kako to misliš, da si me treniral?' Nimava posebnih signalov, nikoli jih nisva imela. Odvrnil mi je, da je naredil gib in rekla sem mu: 'Dobro, naredil si gib. Ampak zakaj zdaj ljudem razlagaš, da si me treniral?' Tega res ne razumem. Le zakaj je to rekel?" se je na to temo še vedno spraševala prva zvezdnica ženskega tenisa.

prejšnji članek
Vse oči uprte v najbolj znane mačke v državi
Svet slavnih
Vse oči uprte v najbolj znane mačke v državi
naslednji članek
Kakšni odnosi vladajo v družini priljubljene pevke?
Svet slavnih
Kakšni odnosi vladajo v družini priljubljene pevke?