reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alternativa: menstrualna skodelica

24. 9. 2018; 02.00
Avtor: Bodi zdrava
menstrualna skodelica, tampon,

foto: Profimedia

Ne marate tamponov in vložkov?

Če se ne morete odločiti med vložki ali tamponi oziroma iščete tretjo možnost, poskusite z uporabo menstrualne skodelice. Čašica, ki spominja na manjši lijak, je na tržišču že nekaj let. Izdelana je iz stoodstotnega medicinsko preverjenega silikona, zato v nožnici ne pušča vlaken in ne izsušuje vaginalne sluznice. Vstavite jo v nožnico, kjer namesto vpijanja zgolj zbira menstrualno kri, ki jo praznite dva- do štirikrat dnevno.

Na voljo so tri velikosti, njihova izbira pa je odvisna od več dejavnikov: moči menstrualnega toka, starosti uporabnice (ženske nad 25 let in tiste, ki so že rodile, običajno izberejo večjo velikost) in aktivnega načina življenja (redno aktivne ženske imajo običajno močnejše mišice medeničnega predela, zato jim pogosto bolj ustrezajo manjše velikosti).
Skodelico lahko uporabljate podnevi, med spanjem, med rekreacijo, celo med plavanjem. Njena prednost je tudi ta, da je uporabna več let, s čimer prihranite denar za vložke in tampone, obenem pa s tem tudi varujete okolje. Slabost menstrualne skodelice pa je nedvomno ta, da jo je zaradi večkratne uporabe treba redno čistiti, kar pa je včasih lahko nekoliko nepraktično, še posebno takrat, ko pri roki nimate umivalnika oziroma vode.

prejšnji članek
Prvi korak na poti do lepe polti
Svet slavnih
Prvi korak na poti do lepe polti
naslednji članek
Največ sreče v tem tednu pričakujte ovni, komu se obetajo težave?
Horoskop
Največ sreče v tem tednu pričakujte ovni, komu se obetajo težave?