požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Velik preobrat na Slovenski popevki!

24. 9. 2018; 10.00
Avtor: V. M.
alex volasko

Alex Volasko na Popevki 2018 foto: Žiga Culiberg/RTV Slovenija

Zmagovalec Popevke 2018 Alex Volasko je po generalki menil, da bo najbolje, če kar zapusti prizorišče. Slabi poizkusni izvedbi je na večernem festivalu sledil nastop, ki si je prislužil zmago.

Pa imamo zmagovalno pesem letošnje Slovenske popevke.Skladbo 'Če pomlad nikoli več ne pride' je zapel Alex Volasko, ki nad končnim izidom ne skriva navdušenja, zlasti, ker tega še zdaleč ni pričakoval.

''Realno je bila generalka tako slaba, da sem rekel, da lahko kar popokam kovčke. Imel sem tudi drugo srajco in so me malo grdo gledali v žiriji,'' nam je zaupal Alex in pojasnil, da si je tik pred nastopom pri stilistkah izprosil drugo obleko, ki mu je kot kaže prinesla srečo.

"Ne morem verjeti, da se lahko ob bok postavljam izvajalcem, kot je Elda Viler, Majda Sepe, Marjana Deržaj. Res, jaz sem celo mladost spremljal slovensko popevko in nikoli se mi ni niti sanjalo, da bom dejansko kdaj na odru, še manj pa se mi je sanjalo, da bom kdaj prepričal ljudi in žirijo. Resnično ne morem verjeti," je ob zmagi povedal Volasko, ki takšnega izzida še zdaleč ni pričakoval.

Se je na Popevki zgodila diskvalifikacija?

Jagodni izbor žirije in občinstva

Na 42. festivalu Popevka se je predstavilo 13 tekmovalnih skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala skladba 'Če pomlad nikoli več ne pride' v izvedbi Alexa Volaska.

Strokovna žirija je na podlagi ocen določila, da se v finale uvrstijo Alex Volasko, Canegatto in Lea Likar. Občinstvo Popevke 2018 je s telefonskim glasovanjem odločilo, da je zmagovalec Popevke 2018 Alex Volasko s pesmijo Če pomlad nikoli več ne pride. Zmagovalna skladba je prejela 34,94 odstotka glasov, Canegatto s skladbo Samo mirno, samo dalje, se je uvrstil na drugo mesto in prejel 34,21 odstotka glasov, tretjeuvrščena Lea Likar pa je za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju prejela 30,85 odstotka glasov.

prejšnji članek
Tanja Ribič vodja trboveljske tolpe
Svet slavnih
Tanja Ribič vodja trboveljske tolpe
naslednji članek
Takole je Maja porabila denarno nagrado …
Svet slavnih
Takole je Maja porabila denarno nagrado …