Teja Gregorin Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tejo Gregorin po dopinški aferi?

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

injekcija Svet24.si

Šokantno: večina antibiotikov se porabi v ...

starejša gospa, babica Svet24.si

102-letnica pretepla in zadavila sostanovalko v ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

Se je na Popevki zgodila diskvalifikacija?
| V. M.

Se je na Popevki zgodila diskvalifikacija?

Nastja Gabor, Agencija Ekskluzivno

Pevka Nastja Gabor se na Slovenski popevki ni povsem držala pravil. Čeprav se je na tekmovanje prijavila kot solo izvajalka, je nastopila v duetu. Razlog je prisrčen.

V nedeljo se je odvil težko pričakovan festival Slovenska popevka, kjer je zmago slavil Alex Volasko z zmagovalno pesmijo Če pomlad nikoli več ne pride. Ob spremljavi Revijskega orkestra RTV Slovenija se je na Popevki 2018 sicer potegovalo 13 pesmi.

Med nastopajočimi je svoje mesto na odru zavzela tudi mlada pevka Nastja Gabor, ki je gledalcem predstavila pesem Tisoč in ena zgodba. Čeprav je pevka pesem prijavila kot solo izvajalka, pa je v nedeljo nastopila v duetu. Pravila TV Slovenija so jasna, da mora izvajalec nastopiti na odru tako, kot je prijavil skladbo, v Nastjinem primeru torej kot solistka, kakršne koli spremembe namreč kasneje niso dovoljene. Je torej sledila diskvalifikacija, ker sta na odru stala kar dva?

Seveda pravila v Nastjinem primeru niso veljala, saj je bil drugi del dueta z njo na odru pod njenim srcem. Nastja je namreč v veselem pričakovanju, zaradi česar je bil minuli večer zanjo še toliko bolj čustven in izjemen.

Foto: Žiga Culiberg/RTV Slovenija - Alex Volasko na Popevki 2018

Kako se je odvila Slovenska popevka?

Strokovna žirija je izbrala tri finaliste, zmagovalca so nato izglasovali gledalci in poslušalci. Žirija je poleg zmagovalne pesmi izbrala še skladbo Samo mirno, samo dalje v izvedbi Canegatta in Z očmi zaljubljenca v maju Lee Likar. Na Popevki so se predstavili še Flora Ema Lotrič s skladbo Pijana od ljubezni, Tjaša Horvat in Uroš Steklasa s skladbo Odgovor že poznaš, Gregor Ravnik s pesmijo Ti si, Nika Zorjan s pesmijo Za vedno (Za skaus), Andraž Hribar se je predstavil s pesmijo Stari most, Nastja Gaber s Tisoč in ena zgodba, Matjaž Kumelj z Živim na pol, MJAV s Tak moment, Manca Špik je odpela Kot bi te kdo ustvaril po meni, Rene Markič pa skladbo Naprej.

Strokovna žirija pod predsedstvom Anje Rupel je nagrado za najboljše besedilo skladbe podelila Nejcu Podobniku za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, Matija Krečič je za taisto skladbo prejel nagrado za najboljšo priredbo, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je žirija podelila Gregorju Ravniku za skladbo Ti si, nagrado za najbolj obetavnega avtorja ali izvajalca pa je prejel Andraž Gartner, ki že leta deluje pod umetniškim imenom Canegatto.