900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Peklenske mačke iščejo kitaristko

5. 12. 2018; 09.00
Avtor: Karmen K.
Hellcats Stožice 2017 Foto_Aleš Žnidaršič

Hellcats v ljubljanskih Stožicah foto: Osebni arhiv

Obvladaš kitaro in si želiš igrati na velikih odrih?

Sestri Saša in Sonja Zagorc, ki sta pred 15 leti ustvarili skupino Hellcats prisegata na ženske v rock in metal glasbi. Skupina je pred časom izdala prvi vse - ženski rock album na slovenskih tleh, ter nastopala tudi na turnejah po tujini. Lahko se pohvalijo kot predskupina legendarnim Pankrtom, ki so lansko leto v ljubljanskih Stožicah poskrbeli za pravi spektakel.

Saša in Sonja pravita, da je bilo za sedanjo kitaristko vse skupaj kar malce naporno, saj je bila iz Beograda, kar pa predstavlja preveliko razdaljo, da bi lahko opravile vse vaje in potrebna snemanja. Dekleta sicer ostajajo v dobrih odnosih in še vedno nameravajo kaj zaigrati skupaj, a za redno sodelovanju potrebujejo ob sebi kitaristko, ki bo bolj na dosegu.

Sonja in Saša iz skupine Hellcats foto: Osebni arhiv

Dekleta sicer nameravajo v kratkem posneti tudi nov album, za keterega so vsi materiali pripravljeni. Poleg tega sestri Zagorc svojo skupino že pripravljata na svoj 4. festival vse-ženskih skupin imenovan Dan rock žena, na katerem se v spodbudo delovanja žensk v glasbi vsako leto predstavijo številne tuje in slovenske ženske glasbene skupine.

Kot pravita Saša in Sonja, so koncerti, snemanje videospotov, ustvarjanje in zabavne vaje nekaj, kar si želi vsaka glasbenica, zato verjamejo, da se bo našlo kar nekaj takšnih, ki bi se želele preizkusitit v njihovi glasbeni skupini Hellcats.

Vse kandidatke, ki obvadate svoje kitare torej lepo vabljene, da svoje prijave oddate na hellcatsaudition@gmail.com ali na facebook stran skupine. Z vsako izmed prijavljenoih deklet se bodo tudi pogovorile in jo povabile na vajo.

prejšnji članek
Znan je voditelj oskarjev
Svet slavnih
Znan je voditelj oskarjev
naslednji članek
Kljub uspehu ostaja skromna
Moda&Lepota
Kljub uspehu ostaja skromna