Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Burakovo soprogo hospitalizirali, oboževalci molijo za srečen razplet

7. 2. 2019; 06.55
Avtor: V.M.
burak 1-fahriye evcen

Burak Özçivit in Fahriye Evcen foto: Instagram

Oddih se je za bodoča starša slabo končal. Turški mediji namreč poročajo, da so igralko Fahriye Evcen hospitalizirali. Kaj se dogaja?

Slavna turška zakonca  Burak Özçivit in Fahriye Evcen sta si v minulih dneh privoščila oddih v priljubljenem smučarskem resortu Kartalkaya, ki se nahaja v bližini obale Črnega morja. Na družabnem omrežju smo lahko zasledili, da sta se bodoča starša mudila na sprehodih in uživala na soncu. Kot kaže, pa se je Fahriye, ki je v sedmem mesecu nosečnosti, pričela počutiti slabo. Potem ko sta s soprogom zapustila hotel, sta se odpravila v bolnišnico, kjer pa so bodočo mamico hospitalizirali.

Turški mediji so ob tem zagnali vik in krik, čeprav sprva nihče ni znal pojasniti, kaj je botrovalo temu, da so Fahrye obdržali na opazovanju. A medtem ko oboževalci prek družabnih omrežij izražajo molitve v upanju, da bi bilo tako z igralko, kot otročičkom vse v redu, je eden izmed turških častnikov sporočil, da je igralka ostala v bolnišnici zaradi okužbe z gripo.

Je gripa nevarna za bodoče mamice?

Kot pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, lahko v času nosečnosti gripa predstavlja hudo bolezen. V primerjavi z drugimi zdravimi odraslimi imajo namreč nosečnice povečano tveganje za hujše zaplete in sprejem v bolnišnico zaradi gripe. "To pa zaradi tega, ker začasne spremembe imunskega sistema, srca in pljuč povečajo dovzetnost za hujše bolezni. Gripa je lahko huda bolezen tudi za novorojenčke, saj njihov imunski sistem še ni popolnoma razvit in se tako težje borijo proti okužbi. Gripa med nosečnostjo pa lahko povzroči tudi prezgodnji porod ali nizko porodno težo novorojenčka."

prejšnji članek
Kakšne kandidate ne sprejmejo v šov The Biggest Loser Slovenija?
Svet slavnih
Kakšne kandidate ne sprejmejo v šov The Biggest Loser Slovenija?
naslednji članek
Dnevni horoskop: Sadove dela boste poželi z zamikom
Horoskop
Dnevni horoskop: Sadove dela boste poželi z zamikom