Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Na Evrovizijo gresta Zala Kralj in Gašper Šantl

16. 2. 2019; 09.45
Avtor: K.M.
Zala Kralj & Gašper Šantl Ema

Zala Kralj & Gašper Šantl foto: Sandi Fišer/RTVSLO

Zadovoljni z izborom?

Na letošnji izbor je bilo prijavljenih več kot 100 pesmi, strokovna žirija pa je še pred izborom EMA 2019 izbrala 10 točk, ki smo jih slišali danes. Superfinalista duet Zala Kralj in Gašper Šantl ter Raiven je izbrala tričlanska strokovna žirija, ki so jo sestavljali Darja Švajger, lanskoletna zmagovalka Lea Sirk in skladatelj pesmi Molitva, s katero je Marija Šerifović zmagala na Evroviziji 2007, Vladimir Graić

O končnem zmagovalcu so med pesmima odločali gledalci preko telefonskega glasovanja. Velika zmagovalkca letošnjega izbora pa sta postala Zala in Gašper s pesmijo Sebi!

TUKAJ PREBERITE PRESENETLJIV ODZIV LANSKOLETNE ZMAGOVALKE LEE SIRK.

V voditeljski vlogi je tokrat navdušila slovenska igralka Ajda Smrekar, ki se v takšni vlogi ni preizkusila prvič. Ajda je namreč pred dvema letoma že vodila prireditev Žarometi. Tokrat pa je presenetila že z uvodom v letošnji izbor, saj je skupaj s štirimi soplesalci pripravila plesno točko na remiks lanskoletne zmagovalne pesmi Hvala, ne, s plesnimi gibi pa se je pridružila tudi glasbenemu gostu Smaal Tokku. Pred vsako izmed desetih točk pa je razložila, zakaj gre za pesem, ki ima odlične predpostavke za zmago na Evroviziji. 

Poleg letošnjih tekmovalcev so na »Eminem« odru nastopili tudi trije glasbeni gosti: Lea Sirk, zmagovalka izbora EMA 2018 in lanska predstavnica na Pesmi Evrovizije, na odru pa se ji je s plesom na drogu pridružila zmagovalka šova Slovenija ima talent Tjaša Dobravec,Španec inoT, ki je Slovenijo osvojil z mojstrskimi vokalnimi imitacijami znanih glasbenikov na EMI pa je z različnimi glasovi in aranžmaji znanih svetovnih uspešnic odpel delček pesmi Here for you, s katero nas je na Evroviziji zastopal dvojec Maraaya, in Smaal Tokk, primorski »gengsta« raper, ki ustvarja glasbo podobno mešanici rocka in jazza z govorjeno besedo.

prejšnji članek
Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti
Svet slavnih
Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti
naslednji članek
Evrovizija: Zala Kralj in Gašper Šantl ali Raiven
Svet slavnih
Evrovizija: Zala Kralj in Gašper Šantl ali Raiven