stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska novinarka postala vitezinja

19. 2. 2019; 10.00
Avtor: M. V.
Manica J

Manica Janežič Ambrožič in francoska veleposlanica Florence Ferrari foto: Francosko veleposlaništvo v Sloveniji

Odgovorna urednica Informativnega programa TVS Manica Janežič Ambrožič je prejela odlikovanje vitezinje nacionalnega reda za zasluge Francoske republike.

Odlikovanje, ki ji ga je izročila francoska veleposlanica v Sloveniji Florence Ferrari, je nagrada za njeno delovanje in zavzetost pri poglabljanju odnosov med Francijo in Slovenijo, saj je Manica, diplomirana francistka in novinarka, odigrala pomembno vlogo pri obveščanju slovenske javnosti o aktualnem političnem in družbenem dogajanju v Franciji. S svojim izjemnim poznavanjem francoskega jezika in francoske kulture je pomembno prispevala k promociji francoščine in Francije, s katero ohranja tesen stik.
Manica je ob prejetju odlikovanja dejala: »Zunanja politika in skrbno, analitično in poglobljeno spremljanje svetovnega dogajanja tudi z bogato dopisniško mrežo je ena od moči in prednosti slovenske javne televizije in radia. Odlikovanje francoske države so skovali predvsem moji novinarski tereni v Franciji, moje oddaje, reportaže, javljanja in analize v oddaje TV Slovenija, ki so nastali v Franciji. Nadomestila za dobro novinarstvo ni in vsako dobro novinarstvo pomeni tudi teren in sogovornike na terenu.«

prejšnji članek
Koga si želi Nina Donelli?
Svet slavnih
Koga si želi Nina Donelli?
naslednji članek
Mario bo moral večkrat molčati
Svet slavnih
Mario bo moral večkrat molčati