Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Po vratolomnem padcu številne nevšečnosti

24. 2. 2019; 10.14
Avtor: V.M.
ilka stuhec

Ilka Štuhec foto: Grega Wernig

Ste vedeli, kaj vse se je dogajalo po vratolomnem padcu? Ob velikih bolečinah se je Ilka soočala še z nevšečnostmi slabe oskrbe. Smučarka čaka na operacijo …

Ob nesreči, ki se je zgodila na tekmi v Crans Montani, so se pokazale organizacijske pomanjkljivosti prirediteljev dogodka, saj Ilka po vratolomnem padcu ni prejela hitre pomoči in oskrbe. Na cilj namreč ponjo ni prišlo reševalno vozilo, ki bi lahko zagotovilo hiter prevoz do najbližje klinike, težave pa so se pokazale tudi v nadaljevanju. Ko so poškodovano smučarko le pripeljali do klinike v Sionu, tam magnetna resonanca ni delovala, zato so se po dveh urah čakanja v Ilkinem taboru odločili, da odrinejo v tri ure oddaljeni Basel, kjer jo je pod okrilje vzel cenjeni ortoped dr. Niklaus Friedrich.

Slednji je Ilko že pregledal, podobnosti zdravljenja poškodb bodo znane tekom dne, naj pa bi bila v Baslu tudi operirana. Do sedaj je znano, da si je Ilka strgala zadnjo križno vez v levem kolenu in utrpela udarec v kost v desnem kolenu. Svetovna prvakinja v smuku je morala tako zaradi poškodbe obeh kolen končati sezono.

foto: Reuters

prejšnji članek
Novo sezono Reke ljubezni lahko gledate že danes
Svet slavnih
Novo sezono Reke ljubezni lahko gledate že danes
naslednji članek
Zmagovalec MasterChefa sporočil veselo novico
Resničnostni šovi
Zmagovalec MasterChefa sporočil veselo novico