pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

inoT razkriva znane hite, ki jih skriva pesem Sebi!

25. 2. 2019; 11.00
Avtor: Vesna Meško
inot zala gašper

InoT foto: inoT, RTV

Pravkar je luč sveta ugledal video španskega glasbenika inoTa, ki na domiseln način predstavlja deset mednarodnih hitov, ki jih skriva Zalina in Gašperjeva zmagovalna pesem Sebi.

inoT je bil zopet kreativen in domiseln, kot smo ga vajeni, odkar je prvič stopil na oder šova Slovenija ima talent. Med spletne zidove je namreč popeljal video, tekom katerega predstavlja 10 mednarodnih hitov, ki jih je odkril v skladbi Sebi. Pri zamisli je tokrat sodelovala njegova srčna izbranka Maša Bizjak, ki ima po Tonijevih besedah celo boljši posluh od njega. ''No, a za petje mi ta posluh ne pomaga kaj dosti,'' se smeji Maša, ki nam je s prevodom pomagala, da smo s Tonijem poklepetali o kreativnih imitacijah …

inoT foto: Osebni arhiv

Kako se je torej porodila ideja za domiseln podvig? "Ideja za video je nastala po čistem naključju in zaradi Mašinega posluha. Med poslušanjem pesmi Sebi je namreč rekla 'Joj, na katero pesem me spominja ta melodija... ah, na Wrecking ball od Miley Cyrus!!!' Tako, da sva pesem poslušala še stokrat in pomislil sem, da se mora tam skrivati sigurno se kakšen mednarodni hit. Tako sva skupaj našla 10 pesmi znanih skupin, le te pa sem potem zapel v Zalinem karakterističnem stilu."

Pa je morda namen odkrivanja podobnosti nekoliko globlji, kot zgolj prikaz zabavnih imitacij? "Ja, gre za ene vrste tribut zmagovalni pesmi, ki je tokrat po mojem zelo iskrena. Evrovizija je velikokrat polna pretiravanj in ekstravagance (čemur sicer ne nasprotujem), tokrat je pa zmagal minimalizem in iskrenost. Vsa moč pesmi Sebi se skriva v čustvih in originalnosti Zale in Gasperja in mislim, da je to največ kar sta Sloveniji lahko podarila," je za njena.si pojasnil inoT.

Video si lahko ogledate spodaj. Kako vam je všeč?

prejšnji članek
To je ljubezen Tare Zupančič
Svet slavnih
To je ljubezen Tare Zupančič
naslednji članek
Tadej Pišek zamaskiran vdrl na snemanje intervjuja
Svet slavnih
Tadej Pišek zamaskiran vdrl na snemanje intervjuja