Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdana Mlakar v moškem svetu doživljala grdobije

8. 3. 2019; 10.00
Avtor: V.M.
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar pravi, da se ji mudi živeti, saj je zdaj končno nastopil čas, ko se lahko posveti sebi. foto: Dejan Nikolić

Cenjena voditeljica Zvezdana Mlakar je tokrat razprla misli na temo ženskega praznika in modrosti, ki so se je dotaknile tekom premnogih grenkih izkušenj.

"Jaz praznujem 8. marec, pa mi ni treba prinašati rož!" Je z udarnim stavkom zarožljala med spletnimi zidovi Zvezdana, nato pa bralke, pa zagotovo tudi kakšnega bralca, med vrstice zvabila z glasnim razmišljanjem o vrednotah in spoštovanju, ki se precej okorno pretaka med moškim in ženskim svetom.

"Ne bom manipulirala z nekimi stavki, da ženske ne moremo biti in tudi nismo enakopravne, iste, kot moški! Spet nas napačno interpretirajo, ker si nikoli niti nismo želele biti moški, misliti in delati kot moški," prikimava voditeljica in dodaja, da njene izkušnje niso rožnate ter da je v moškem svetu doživela mnogo notranjih bojev, strahu in neslišanosti, čeprav si tega ni nikoli javno priznala.

''Danes mi je vseeno, kako me boste etiketirali, moj ženski glas se mogoče sliši za kanček glasneje, ker sem starejša, ker sem modrejša, predvsem pa, ker sem pogumnejša. Je to ženska lastnost? Neumnost, lastnosti, vrednote, vendar nimajo spola! Gre za preprosto stvar : SPOŠTOVANJE! Vedno so, danes vem, šibki posamezniki dvomili v moje možganske vijuge, v mojo presojo in samo njim sem bila nevarna. Še danes se mi dogajajo. In se mi bodo, dokler sama ne bom verjela, da mi nič ne manjka. Ženske in volkovi imamo samo enega skupnega sovražnika: lovca! Ki ni samo ženskega spola! Nekoga, ki hoče ukrotiti divjo žensko v nas, ki hoče ukrotiti našo moč in širino,'' je zapisala Zvezdana in dodala, da je nanizane vrstice namenila tistim ženskam, ki so postale lovci in pozabile na naše najgloblje korenine. ''Začnimo se vendar spoštovati, razumevati in podpirati med sabo!''

prejšnji članek
Kdo so negativci v novi telenoveli?
Svet slavnih
Kdo so negativci v novi telenoveli?
naslednji članek
Jana Koteska pred treningom trčila v avto
Resničnostni šovi
Jana Koteska pred treningom trčila v avto