osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 26. maja

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

nika kljun Njena.si

Olala: Nika Kljun kot vroča divja mačka

Od “Bosanske Adele” do prve dame Divanhane
| K.K.

Od “Bosanske Adele” do prve dame Divanhane

Šejla, PR

Divanhana s pevko Šejlo Grgić posnela novo pesem z naslovom 'Zova', za katero so posneli tudi videospot.

Bosanskohercegovska sevdah senzacija, skupina Divanhana, je pravkar objavila nov video in pesem "Zova", prvo avtorsko skladbo skupine in hkrati prvo z novo članico Šejlo Grgić, ki se je skupini pridružila lansko leto. Divanhana je s Šejlo že imela niz uspešnih koncertov v Sloveniji, natančneje v Izoli, Sežani in Domžalah, letos pa so pred njimi gostovanja v Velenju (23. april), v ljubljanskem Kinu Šiška (24. april 2019) in na Festivalu Bled (12. julij).

Dekle z angelskim glasom

Dekle z angelskim glasom, se pogosto sliši, ko je govora o mladi, a izkušeni pevki Šejli Grgić. Študentka sarajevske glasbene akademije je v svetu glasbe že od otroštva, javno pa je začelanastopati z enajstimi leti. Pod umetniškim imenom Sheyla je nase opozorila s “coverji” hitov svetovne glasbene popscene, med drugimi „Only Love Can Hurt Like This“ Palome Faith in „We Found Love“ Rihanne. Čeprav so vsi po vrsti naleteli na odličen odziv you tube publike, je največje navdušenje izzvala priredba Adeline “Hello”, s čimer si je talentirana glasbenica prislužila naziv “Bosansko-Hercegovska Adele”.

Srce in duša vlečeta v (funky) sevdah


Medtem, ko so oboževalci že nestrpno čakali na avtorske skladbe, je Šejla v želji, da balkansko glasbeno dediščino približa mlajši publiki, s kolegi z akademije ustanovila zasedbo Vox Meduza - Funk Sevdah Projekt. Njihova angleška funky priredba skladbe srbskega skladatelja in tekstopisca Petra Tanasijevića Jutros mi je Ruža Procvjetala (“My Dear Rose”) ki jo mnogi ljubitelji sevdaha poznajo predvsem v izvedbi legendarne Amire Medunjanin, je požela neverjetno navdušenje.

Prva dama Divanhane

Skupina bi s svojim izvirnim pristopom zagotovo kaj hitro osvojila glasbene navdušence, če ne bi Šejlina milina, profesionalnost in neverjetno razkošen glas pritegnili pozornost članov balkanske sevdah zasedbe Divanhana. Od njih se je lani namreč poslovila pevka Naida Čatić (po poroki s sinom menedžerja Dina Merlina se je posvetila družinskemu življenju) in Šejla je zelo hitro in suvereno zasedla njeno mesto. Skupna zgodba Divanhane in Šejle se je začela s sodelovanjem na muzikalu „The 25th Annual Putnam County Spelling Bee“ julija 2018, septembra pa se je že pridružila novemu kolektivu.

Foto: PR - Skupina Divanhana je ravnokar izdala novo pesem in videospot.

S prihodom v skupino so sevdah in sevdalinke, bosanske ljudske pesmi, postale njena osnovna glasbena preokupacija, saj kot navaja „v vsaki sevdalinki, ki jo izvajam lahko najdem delček sebe“.

Ognjeni krst z Divanhano je doživela prav v Sloveniji, ko so navdušili publiko Kulturnega doma Izola in Kosovelovega doma Sežana ter nato še dvakrat napolnili dvorano Kulturnega doma Franca Bernika v Domžalah.

“Srečna sem, ker uživam v tem, kar delam in ponosna sem, da sem postala del tega sijajnega kolektiva. Pri fantih uživam veliko spoštovanje, do mene so zelo obzirni in name pazijo kot na sestro. Na turnejah skrbijo, da mi nič ne manjka in da mi je kar se da udobno. Tudi kovčka ne smem prenašati sama. Lepo je biti edina dama v takšnem kolektivu. Imajo srečo, da sem zelo nezahtevna,” iskreno in hudomušno pravi Šejla ter doda „ v skupini občutim iskreno glasbeno in kreativno simbiozo, kinam je bila nedvomno usojena“.