Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vesoljca se pripravljata na drugi let

23. 3. 2019; 10.54
Avtor: T.P.
Alien Express: Drugi let

Gibalni dvojec Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek foto: last izvajalcev

Žigan Krajnčan je v mladosti treniral lokostrelstvo, Gašper Kunšek pa nogomet. Potem sta pričela plesati.

Na poti na svetovno plesno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih se je Gašper usedel poleg Žigana in njuna skupna pot se je začela. Na našo srečo.

Urbani plesni stili, povezovanje najrazličnejših gibalnih praks in neobremenjenost so se združili v njunem prvencu Alien Express, premierno uprizorjenem v Plesnem Teatru Ljubljana leta 2016. Duet jima je prinesel nagrado Ksenije Hribar za najperspektivnejša plesalca, bila pa sta povabljena tudi na predstavitev znotraj mreže Aerowaves. Z režiserjem Janom Krmeljem sta prejela tudi sredstva sklada Kulturnega evra in skupaj z glasbenikom Kristijanom Krajnčanom, oblikovalcem svetlobe Borutom Bučinelom ter mednarodno zasedbo plesalk in plesalcev v Kinu Šiška predstavila Chorus, ki je na 9. bienalu slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica prejel nagrado za najboljšo predstavo po izboru občinstva.

Tokrat se na oder Kina Šiška vračata z novo epizodo Alien Expressa. Drugi let bo okrepljen z glasbeno zasedbo didžeja SunnySuna in jazzista Kristijana Krajnčana ter z gverilsko svetlobno intervencijo Boruta Bučinela. Potekal bo v “soočenju” z nevidno silo, ki jo je mogoče zaznati ob vsakem koraku. Tako med ustvarjalce na odru kot v zaodrje se je namreč vrinilo neznano bitje oziroma njegova vseobsegajoča prisotnost, otipljiv duh in neotipljiva prezenca. Videli boste, kako se z njim spopasti, kaj narediti, kaj sploh hoče in od kod je prišel.

Premiera predstave bo 23. 3. ob 20. uri v Katedrali Kina Šiške, ponovitev pa dan kasneje ob 19. uri.

prejšnji članek
Kako so zavrele govorice o novem parčku na slovenski sceni?
Svet slavnih
Kako so zavrele govorice o novem parčku na slovenski sceni?
naslednji članek
Zvezdana Mlakar več na odru kot doma
Svet slavnih
Zvezdana Mlakar več na odru kot doma