stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Beyoncé 'skopirala' priznano belgijsko koreografinjo

27. 3. 2019; 11.40
Avtor: T.P.
beyonce

Beyoncé foto: Profimedia

Glasbenica Beyoncé v svojih videospotih rada pokaže tudi svoje plesne veščine. V tistem za skladbo Countdown pa so njeni gibi sumljivo podobni koreografiji Anne Terese de Keersmaeker. Po njenem mnjenju preveč, da bi šlo za naključje.

“Kar je nesramno, je to, da se tega niti niso potrudili prikriti. Mislijo, da to si to lahko privoščijo, ker gre za znano delo … Sem počaščena? Glejte, to sem videla početi otroke v lokalni šoli. In tisto je veliko lepše,” je zapisala Anne Terese de Keersmaeker, ob tem pa je priložila tudi dokazni material.



Anne Terese de Keersmaeker 8. aprila prihaja k nam, v Cankarjev dom, s predstavo Rosas: A Love Supreme. Koreografijo zanjo je ustvarila skupaj s Salvom Sanchisom.

Plesni kvartet A Love Supreme, ki sta ga ustvarila Sanchis in De Keersmaeker, temelji na istoimenskem albumu Johna Coltrana. Sodelovanje Sanchisa in Keersmaekerjeve se je začelo leta 2005 ter je bilo prvo ustvarjalno koreografsko soočenje, katerih skupna ustvarjalna točka je navdušenje nad glasbo legendarnega džezovskega saksofonista in še posebej nad njegovim ikoničnim albumom, A Love Supreme. To je bil tudi prvi projekt, v katerem je De Keersmaeker sledila nepredvidljivim potem plesne improvizacije.

Rosas: A Love Supreme foto: Anne Van Aerschot

prejšnji članek
To med okrevanjem doživlja Ilka Štuhec!
Svet slavnih
To med okrevanjem doživlja Ilka Štuhec!
naslednji članek
Čustveno priznanje: Po šoku v šovu se je javila Martina
Resničnostni šovi
Čustveno priznanje: Po šoku v šovu se je javila Martina