GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V Reki ljubezni manipulator, takšen pa je v resnici …

10. 4. 2019; 09.15
Avtor: Vesna Meško
rok vihar

Rok Vihar v vlogi Danila. foto: POP TV

Igralec Rok Vihar se je ponovno znašel v vlogi pretkanega manipulatorja. Tako kot Jan iz Ene žlahtne štorije, ima namreč tudi Danilo v Reki ljubezni pred seboj skrite načrte, ki ne dišijo ravno po poštenju in moralnih vrednotah. Kakšen pa je Rok, ko odvrže igralsko suknjo?

Rok Vihar je nadarjen gledališki, televizijski in filmski igralec, ki je v svoji karieri nanizal osupljivo število vlog – skoraj 80 jih beleži popis njegovega dela na odru in pred brnečo kamero. Kot nam je zaupal tekom pogovora, so mu najljubši zapleteni liki, ki jih obravnava z vidika notranje psihologije.  

Rok, kako gledate na Danilov način razmišljanja ter na njegova dejanja, s katerimi bo nedvomno poskrbel, da bo življenje na Krki še nekoliko bolj razgibano? 

Danilo bo naredil vse, kar je treba, da mu bo Uroš zaupal. In iz tega odnosa kolikor se le da potegnil korist. 

Vam negativno obarvani liki predstavljajo izziv? Kako se znajdete v tovrstnih vlogah? 

Negativni liki so precej zanimivi za igralca, tudi zato , ker je povsod okrog nas toliko materiala in inspiracije. V takem svetu pač živimo. Dopuščajo tudi malo več ustvarjalne svobode. 

Rok Vihar foto: Marko Vavpotič, M24.si

Kakšne vloge pa so vam sicer najbolj blizu oz. kakšen bi moral biti lik, da bi se v njegovih čevljih počutili kar najbolj domače? 

Rad imam kompleksne like, takrat me zanima njegova notranja psihologija, vzgibi iz otroštva ... Redko kdo je v sebi samo dober ali samo slab. Ljudje, ki mislijo o sebi, da so dobri, naredijo v svetu ogromno škode. V negativcu tako poskušam najti pozitivne lastnosti, simpatičnost. 

Na popularnost, ki vam jo je prinesla serija Pod eno streho, nimate najlepših spominov, kajne? Po več letih vas lahko ponovno spemljamo v tv-nanizankah - je tokrat drugače? Vas ljudje ustavljajo na ulici ali ni tako hudo, kot je bilo, ko so za 'Janezom Bogatajem' kar preveč vsiljivo skakali oboževalci? 

Danes je popolnoma drugače, rad snemam, rad delam s kreativnimi ljudmi, za mano je več kot 20 let gledališča, filma in televizije. Pod Eno streho je bila ena prvih tovrstnih nadaljevank pri nas, ljudje so se na to še navajali, imel sem še ne leto starega sina in mi prevelika izpostavljenost takrat ni ustrezala. Na ustvarjalno ekipo in na tiste čase pa imam zelo lepe spomine. Se mi je pa v zadnjih dveh letih res zvrstilo lepo število televizijskih in filmskih projektov, česar sem zelo vesel.

Rok v filmu To delo je v javni lasti Ivana Cankarja.

Rok v filmu To delo je v javni lasti Ivana Cankarja. foto: Revija Vklop

prejšnji članek
Mikić odhaja tja, kjer so mišice doma
Zdravje
Mikić odhaja tja, kjer so mišice doma
naslednji članek
Ilka Štuhec je postala pasja mamica!
Svet slavnih
Ilka Štuhec je postala pasja mamica!