malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

amanda-eller Svet24.si

Izginila je v pragozdu in preživela: dva tedna je...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Ana Praznik osebno vpletena v težke zgodbe
| E.J. Zvezde

Ana Praznik osebno vpletena v težke zgodbe

Ana Praznik, Ana Gregorič

Ana Praznik je te dni razpeta med ustvarjanjem oddaje, obnavljanjem stanovanj in svojo družino.

Simpatična voditeljica oddaje Delovna akcija Ana Praznik je že pridno zavihala rokave, pometala in pleskala, saj se je začela nova sezona priljubljene oddaje, kjer z obnovo doma pomagajo tistim, ki se tega zaradi različnih vzrokov ne morejo lotiti sami. »Zgodbe so zelo različne. Nekateri so se v nezavidljivem položaju znašli zaradi napačnih odločitev v življenju, drugi zaradi revščine, obojim pa je skupno to, da niso vrgli puške v koruzo. Vsi se borijo. Zase, za svoje otroke in v nekaterih zgodbah tudi otroci za svoje starše,« pravi Ana, ki o teh zgodbah zdaj razmišlja vsak dan.

»Med snemanjem sem tudi osebno vpeta v njihove zgodbe, zato o naših družinah ves čas razmišljam. O tem, zakaj so se znašli v teh razmerah, predvsem pa o tem, kako pristopiti do njih, da bi jim vlila novo upanje, jim s svojimi besedami in dejanji dala neki nov zagon.«

Vesela je tistih, ki se javijo, da so jim s prenovo spremenili življenje na bolje, sicer pa je sama svoj dom obnovila pred dvema letoma, povedala pa je še, da doma večino časa preživijo v dnevni sobi ali igralnici. Ana je namreč mama triletne Otje, ki jo ima s partnerjem Petrom. »Otja in Peter sta med snemanjem doma. Pa ne zato, ker si ju ne bi želela imeti tam. Pač pa zato, ker preprosto ni primerno, da bi racala tam po gradbišču, kjer sem mojstrom še sama včasih v napoto. Je pa Otja na tekočem z vsem in jo tudi zelo zanima, kaj delam, tako da ji pogosto posnamem kakšen video in ji ga potem tudi pokažem. To se ji zdi še posebno imenitno in tako že komaj čaka, da bo lahko po televiziji gledala, kaj z mojstri ustvarjamo,« s ponosnim nasmeškom razlaga Ana.