kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Fatalni moški v AMZS Centru varne vožnje Vransko

13. 5. 2019; 08.22
Avtor: K. Š.
fatalni_moski_280319-77

Saša, Tadeja, Matjaža, Jerneja in Davida so pričakali inštruktor varne vožnje Manuel Pungertnik (levo), voznik relija Andrej Jereb (drugi z leve) in vodja centra AMZS Petra Wagner Čuk. foto: Max Verderber

Fatalni moški so skupaj z nami preživeli adrenalinski dan na Vranskem, kjer so spoznali, da še obstajajo trenutki, ki jim po žilah poženejo kri. In nad čim so bili Challe Salle, Matjaž Nemec, Tadej Pišek, Jernej Tozon in David Urankar najbolj navdušeni?

Na Vransko, v Center varne vožnje AMZS, smo se imeli priložnost peljati z najnovejšimi modeli Toyote ki res nikogar niso pustili ravnodušnega. »Tudi če ste mislili, da ste dobri vozniki, vam bomo pokazali, da so včasih razmere nepredvidljive in so takrat vaše spretnosti za volanom na preizkušnji. In kar naenkrat boste videli, da za volanom niste tako spretni,« je na začetku povedal inštruktor varne vožnje Manuel Pungertnik, še preden se je vse zares začelo. In hitro se je izkazalo, da je imel prav, saj so se naši glavni akterji kar pošteno namučili na poligonu.

Inštruktor Manuel je vsako vajo razložil in tudi pokazal, nato so mu naši fatalci drug za drugim sledili. Seveda je pozorno spremljal vsak njihov gib in sproti dajal navodila za izboljšanje odziva glede na okoliščine. Tako so se Saša, Tadej, Matjaž, David in Jernej vsak s svojim vozilom podali na poligon in preizkusili, kako dobro nadzirajo vozilo, ko je cesta mokra in spolzka, kako se znajdejo pri vožnji v ovinek in kako jim gre od rok vožnja z avtomobilom, ki ima zadnje pnevmatike ovite v plastiko.

Izkazalo se je, da je za dobro vožnjo v nepredvidljivih situacijah potrebne veliko vaje in da resnično nismo vedno tako dobri vozniki, kot mislimo, da smo.

Dinamična reli vožnja
Po številnih popravnih serijah in usvojenem poligonu je naše fatalce čakalo še posebno presenečenje, prava reli poslastica. Na poligon je namreč s svojo Toyoto prišel nekdanji voznik relija Andrej Jereb, s katerim so se imeli naši zapeljivi moški možnost peljati in izkusiti občutke na sovoznikovem sedežu.
Vožnja je navdušila prav vse. In potem ko se je adrenalin sprostil, nam ni preostalo drugega, kot da nadaljujemo sproščeno fatalno druženje.

Glasbenik Challe Salle in igralec Tadej Pišek sta komaj čakala na adrenalinski podvig na poligonu.

Glasbenik Challe Salle in igralec Tadej Pišek sta komaj čakala na adrenalinski podvig na poligonu. foto: Max Verderber

Adrenalinska vožnja z Andrejem Jerebom je navdušila prav vse!

Adrenalinska vožnja z Andrejem Jerebom je navdušila prav vse! foto: Max Verderber

Fatalni moški in dirkalni avtomobili so zmagovalna kombinacija, se vam ne zdi?

Fatalni moški in dirkalni avtomobili so zmagovalna kombinacija, se vam ne zdi? foto: Max Verderber

prejšnji članek
Razkrivamo ozadje odmevne klofute!
Resničnostni šovi
Razkrivamo ozadje odmevne klofute!
naslednji članek
Izčrpani Ferid resno ogrozil zdravje?
Svet slavnih
Izčrpani Ferid resno ogrozil zdravje?
#obraziavenija
obraziavenija